1. HABERLER

  2. HABER

  3. BDP'li 4 Milletvekilli HDP'ye Katılacak
BDP'li 4 Milletvekilli HDP'ye Katılacak

BDP'li 4 Milletvekilli HDP'ye Katılacak

BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğurul Kürkçü ve Levent Tüzel, 26-27 Ekim'de yapılacak kongreden önce HDP'ye geçecek.

13 Ekim 2013 Pazar 16:37A+A-

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, Mersin Milletvekili Ertuğurul Kürkçü ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, 26-27 Ekim'de yapılacak kongreden önce Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) katılacak.

BDP'nin, yerel seçimlere doğuda BDP, batıda ise HDP çatısı altında girme kararıyla, TBMM'de sandalye sayısında değişiklik meydana gelecek.

Konuyla ilgili AA'ya açıklama yapan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, HDP kongresinin 26-27 Ekim tarihlerinde toplanacağını anımsatarak, doğuda BDP ile batıda ise HDP ile seçime girme kararı alındığını söyledi.

Belli sayıda milletvekilinin HDP'ye geçmesinin planlandığını belirten Tuncel, BDP'nin grup olarak varlığını sürdürmesinin de önemli olduğunun altını çizdi.

Tuncel, kendisi ile birlikte BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'in HDP'ye geçmesinin planlandığını bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT