1. HABERLER

  2. HABER

  3. BDP'den 'Savaşı Durdurun!' Çağrısı
BDPden Savaşı Durdurun! Çağrısı

BDP'den 'Savaşı Durdurun!' Çağrısı

BDP'den yapılan açıklamada, PKK ve hükümete çağrıda bulunuludu ve "acilen savaşı durudurun" denildi.

19 Ekim 2011 Çarşamba 13:01A+A-

Hakkari'deki saldırılardan sonra BDP'den yazılı açıklama geldi. BDP'den yapılan açıklamada saldırıların ve akan kanın her iki tarafta da anaların yüreğinin ağlattığı belirtildi.

BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak adına yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin bir kez daha derin bir acıyla sarsıldığı ifade edildi. Hakkari'de yaşanan çatışmalarda 26 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği ve onlarca da yaralının olduğunun açıklandığı dile getirildiği açıklamada, "Öncelikle yaşamını yitiren bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkenin dört bir yanında ocaklara düşen bu ateş hepimizin yüreğini yakmış, her birimizi derinden sarsmıştır. Acıların kelimelerle ifade edilemediği anları yaşıyoruz. Bu savaşa da, ölümlere de 'artık yeter' diyoruz. Bu ölümlere ve yaşanan bu acılara karşı devlet ve hükümetlerin 25 yıldır tekrarlayıp durdukları çözüm üretmeyen ve savaşta ısrar eden açıklamalara da 'artık yeter' diyoruz." denildi.

Çatışmaların yeniden başladığı son 5 aydır defalarca sivil toplum örgütlerinin, aydınların, demokrasi güçlerinin ve partilerinin yaptığı silahların susması, diyaloğun başlaması çağrısı ve önerilerine hükümetin olumlu bir cevap vermediği iddia edilen açıklamada, "Terörle mücadelede yeni dönem başladı' diyerek, savaş politikalarında ısrar etti. Bugün yaşanan bu acılı tablo bir kez daha göstermektedir ki, Türkiye'nin ekmek-su-hava kadar en acil ihtiyacı barıştır ve Türkiye'nin barıştan başka hiçbir seçeneği de yoktur. Hükümete de PKK'ye de bir tek saniye daha kaybetmeden acilen savaşı durdurma çağrısı yapıyoruz. Devlet, hükümet, parlamento, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, hepimiz, bu çatışmaların, akan kanın durdurulması, Türkiye'nin onurlu bir barış sürecine evrilmesi için seferber olmalıyız." ifadeleri kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum