1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. BBC'den Mavi Marmara Özrü
BBCden Mavi Marmara Özrü

BBC'den Mavi Marmara Özrü

BBC, geçtiğimiz Ağustos ayında yayınlanan ve İsrail yanlısı görüşlere yer vermekle eleştirilen "Akdeniz'de Ölüm" adlı belgesel için özür diledi.

21 Nisan 2011 Perşembe 23:27A+A-

Türklerden ve çeşitli Arap ülkelerinden gelen yoğun tepkilerin ardından İngiliz yayın kurumu BBC, geçtiğimiz Ağustos ayında yayınlanan "Akdeniz'de Ölüm" adlı belgesel için özür diledi.

Mavi Marmara gemisine düzenlenen kanlı baskının ele elındığı "Akdeniz'de Ölüm" belgeseli İsrail yanlısı görüşlere yer verdiği gerekçesiyle tepkilere yol açmıştı.

BBC'nin faaliyetlerini gözeten BBC Trust tarafından yapılan açıklamada, belgeselde editoryal ilkelerin ihlal edildiği, programda doğruluk ve tarafsızlık konusunda üç ihlal yapıldığı duyuruldu.

Programda ölenlerle ilgili otopsi raporlarına yer verilmemesi, olayın tam olarak nasıl gerçekleştiğinin anlatılmaması ile İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yanlış yansıtılmasıyla iki kez doğruluk ilkesinin ihlal edildiği açıklandı.

BBC Trust, belgeselin yayımlandığı Panorama programında tarafsızlık ilkesinin de ihlal edildiğini, İsrailliler'in olayda yaralananlara yardım ettiği konusunda bilgilerin doğrulanmadan yayımlandığını bildirdi.

Açıklamada bu ihlallerin, BBC'nin doğruluk ve tarafsızlık konusuna dikkat etmesi gerektiğini hatırlattığı belirtildi.

Panorama programında, Gazze'ye yardım götürürken 31 Mayıs'ta İsrail askerlerinin baskınına uğrayan ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisine saldırı olayına ilişkin görüntüler ile İHH, İsrail tarafı ve gemide bulunan bazı yetkililerin görüşlerine yer verilmişti.

TRT HABER 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum