1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. BBC, Suriyeli muhalifleri Azerbaycan’a gönderdi!
BBC, Suriyeli muhalifleri Azerbaycan’a gönderdi!

BBC, Suriyeli muhalifleri Azerbaycan’a gönderdi!

BBC Türkçe, ismini vermediği bir kişi üzerinden Türkiye’nin 500 Suriyeli muhalifi 2 bin dolar karşılığında Azerbaycan’a gönderdiğini iddia etti.

30 Eylül 2020 Çarşamba 16:55A+A-

BBC Türkçe, Türkiye’nin Suriyeli muhalif savaşçıları Dağlık Karabağ’da savaşmak üzere Azerbaycan’a gönderdiğini  iddia etti. Kaynağı ise sözde isimsiz Suriyeli bir muhalif!

İddiaya göre, BBC Arapça’ya konuşan Suriyeli bir muhalif, 2 bin dolar karşılığında Azerbaycan’a gönderildiğini belirtti. İsmini açıklamayan savaşçı, Karabağ’da bazı Suriyeli savaşçıların hayatını kaybettiğini de söylüyor!

Dağlık Karabağ’daki başlayan son çatışmaların daha bir haftası dolmadı. Ancak, BBC, jet hızıyla Suriyeli muhalifleri Azerbaycan’a gönderdi bile! Ya da haber ağları savaşın olduğu Karabağ’a uzanacak kadar geniş. Baksanıza, bölgeye hemen gidip savaşmış, üstelik arkadaşlarını da kaybetmiş bir muhalifi cephede bulmuşlar ve görüş almışlar!

Burada şu soruyu sormak lazım; BBC’nin haber kaynağı kim? Çünkü, bu iddiayı önce dile getirenler PKK’ya yakın kaynaklardı. BBC, Karabağ’daki çatışmalara Suriyeli muhalifleri dahil eden PKK’nın iddialarını ciddiye almış anlaşılan!

Öte yandan, Rusya ve İran’ın Ermenistan’a destek verdiği, silah ve mühimmat gönderdiği yönünde daha güçlü ve somut iddialar mevcut. Ancak, BBC, bu konuda o kadar iştahlı görünmüyor.

HABERE YORUM KAT