1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bayram Sonrası Koalisyon Görüşmeleri Başlıyor
Bayram Sonrası Koalisyon Görüşmeleri Başlıyor

Bayram Sonrası Koalisyon Görüşmeleri Başlıyor

AK Parti ve CHP arasında koalisyon için görüşmeler bu hafta başlıyor.

20 Temmuz 2015 Pazartesi 12:39A+A-

Bayramdan önce tüm partilerle ilk tur görüşmeleri tamamlayan AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP ile ‘daha ileri aşamada’ olduklarını söylemişti. Ön görüşmenin ardından iki partiden görevlendirilen heyetler, bu hafta istikşafi görüşmelere başlayarak koalisyon için ‘keşif çalışması’ yapacak.

Bayramda Çalışmalar Devam Etti

AK Parti-CHP görüşmeleri için iki parti de bayram süresince çalışmalarını sürdürdü. Geçmiş koalisyon hükûmetlerine dair protokolleri inceledi, müzakere masasına oturulması hâlinde dosyalarında yer alacak konuları hazırladı. AK Parti’den CHP ile yapılacak görüşmelerde görevlendirilmiş olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in, CHP’den görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’u arayıp randevu alması ve ikilinin hafta başında görüşmesi bekleniyor.

CHP ile görüşmeleri yapacak olan Ömer Çelik, salı günü toplanacak olan Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK’da, bu görüşmelerle ilgili bilgi verebilir. Davutoğlu bayram öncesi yaptığı bir konuşmada, MYK’da koalisyonla ilgili istişare sürecinin devam edeceğini söylemişti.

İki parti arasında yapılacak görüşmelerde ana çerçeveyi, CHP açısından belirlediği 14 ilke, AK Parti’nin ise seçimden önce açıkladığı ve ilk etapta yapmayı planladığı 10 madde oluşturacak. Davutoğlu, ilk tur kapsamında bir araya geldiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden sonra, CHP’nin 14 ilkesinin neredeyse tamamının AK Parti’nin 10 maddesiyle örtüştüğünü söylemişti.

AK Parti’nin koalisyon çalışmalarını yürüteceği parti ilk aşamada CHP olsa da, Davutoğlu “Bahçeli ile bayram sonrasında ikinci bir görüşme yapma imkânımız var.” diyerek MHP ile yeniden görüşmek için de açık kapı bıraktı.

HABERE YORUM KAT