1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bayram Otel Böyle Çöktü (Video)
Bayram Otel Böyle Çöktü (Video)

Bayram Otel Böyle Çöktü (Video)

Van'da meydana gelen depremde yıkılan Bayram Otel'in çöküş anı, mobese kameraları tarafından kaydedildi.

11 Kasım 2011 Cuma 09:58A+A-

Görüntülerde, depremin meydana geldiği sırada elektrikler kesiliyor ve otelden insanlar koşarak kaçmaya çalışırken, bina bir anda çöküyor.

Ayrıca, otel önüne park etmiş durumdaki Cihan'a ait 2 canlı yayın aracı da görüntülerde görülüyor. Araçlardan biri enkaz altında kalarak kullanılamaz hale gelmişti.

Öte yandan, mobese kamaraları, şehrin çeşitli yerlerinden deprem anı görüntülerini de kaydetti. Görüntülerde, insanlar etrafa kaçışırken, elektrikler kesiliyor, binalardan parçalar yerlere düşüyor.

AFAD: 30 kişi enkazdan çıkarıldı 13 kişi öldü

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde biri Japon vatandaşı olmak üzere toplam 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve arama kurtarma ekiplerinin enkazdan 30 kişiyi yaralı olarak kurtardığını bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının, saat 07.15 itibariyle yaptığı açıklamada, Edremit ilçesi merkezli 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası Başkanlığın ivedilikle yapılan hazırlıklar çerçevesinde 24 askeri, 13  THY, 1 özel kargo uçağı olmak üzere toplam 38 uçakla hava köprüsü kurularak arama kurtarma ve sağlık personeli sevkıyatının yapıldığı belirtildi.

Bölgeye 30 uçakla 127'si sivil toplum kuruluşu mensubu olmak üzere toplam 815 arama kurtarma personeli, 71 UMKE-sağlık ekibi, 14 arama köpeği, 62 iş makinesi ve araç, 6 bin 457 çadır (1 bin 731'i yurt dışı), 2 bin 51 genel maksat çadırı, 200 çadır brandası, 98 kahvaltı seti, 45 bin 407 battaniye ve 600 yatak gönderildiği ifade edilen açıklamada, ayrıca Van'a 3'ü uçak, 8'i helikopter ambulans olmak üzere toplam 22 ambulansın intikal ettirildiği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yapılan çalışmalar sonucu arama kurtarma ekiplerimizce enkazdan 30 vatandaşımız yaralı olarak çıkarılmıştır. Arama kurtarma çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir. Biri Japon vatandaşı olmak üzere toplam 13 kişi depremde hayatını kaybetmiştir.

Depremden etkilenen 260 vatandaşımızın Van'dan, İstanbul ve Ankara'ya sevki sağlanmıştır.

Deprem bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.''

 

HABERE YORUM KAT