1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bayraktar İstifa Etmemiş, Görevden Alınmış
Bayraktar İstifa Etmemiş, Görevden Alınmış

Bayraktar İstifa Etmemiş, Görevden Alınmış

Yolsuzluk soruşturmasında çocukları tutuklanan Bakanlar Güler ve Çağlayan ‘Çirkin oyunu bozmak’ açıklamasıyla istifa etti. Erdoğan Bayraktar ise istifa ettiğini duyurmuştu. Ancak Resmi Gazete'ye göre Bayraktar istifa etmemiş, görevden alınmış.

26 Aralık 2013 Perşembe 10:14A+A-

Dün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifasının ardından öğle saatlerinde ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bakanlık ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Ancak Resmi Gazete'de yer alan atama kararnamesinde ise Bayraktar'ın görevden alındığı yazıyor.

Başbakanlık tarafından Köşk'e sunulan dün tarihli ifadelerde ''İlgi yazılar ile atanarak Bakanlar Kurulunda görev alan; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’ın Bakanlık görevinden alınmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109 uncu maddesi uyarınca yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim'' sözleri yer alıyor.

Köşk'ten Başbakanlık'a gönderilen cevapta da ''Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR Başbakanın teklifi üzerine bakanlık görevinden alınmıştır'' ifadelerine yer veriliyor.

Bayraktar'ın bu görevden alınma sonrasında milletvekilliğinden de istifa ettiği ifade ediliyor.

erdogan-bayraktar-resmi-gazete.jpeg

HABERE YORUM KAT