1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bayrak İndirmeye 26 Yıl İstendi
Bayrak İndirmeye 26 Yıl İstendi

Bayrak İndirmeye 26 Yıl İstendi

Diyarbakır'da askeri birlikteki Türk bayrağını indirdiği iddiasıyla tutuklanan kişiyle ilgili iddianame mahkemeye gönderildi. Savcı, eylem için 26 yıl hapis cezası istedi.

02 Aralık 2014 Salı 14:37A+A-

Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda 8 Haziran'da Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yazılı açıklamasında, soruşturmada tutuklanan Ö.M.'nin, "askeri yasak bölgelere girme", "devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" ile suçlandığını açıkladı. İddianame kabul edilirse Ö.M. 26 yıl ağır hapis cezası ile yargılanacak.

Bayrak indirme olayı 7 Haziran'da Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesme eylemlerine müdahale sırasında ölen Ramazan Baran ile Baki Akdemir'in cenazelerinden sonra olmuştu. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir grup, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesini taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de bayrak direğine tırmanarak Türk bayrağını gönderden indirmişti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT