1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Bayır Bucak Türkmen Derneği Başkanı Öztürk 2 Yıldır BAE’de Cezaevinde Tutuluyor
Bayır Bucak Türkmen Derneği Başkanı Öztürk 2 Yıldır BAE’de Cezaevinde Tutuluyor

Bayır Bucak Türkmen Derneği Başkanı Öztürk 2 Yıldır BAE’de Cezaevinde Tutuluyor

Adem Özköse, Youtube üzerinden yayınladığı Sınırsız isimli programının bu haftaki oturumuna 2 yıldır BAE’de haksız yere cezaevinde tutulan Bayır Bucak Türkmen Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk’ün eşi Emine Öztürk’ü konuk etti.

30 Nisan 2020 Perşembe 17:14A+A-

Suriye ve Irak'taki yardım faaliyetleriyle bilinen işadamı Mehmet Ali Öztürk, eşi Emine Öztürk ile birlikte Akdeniz İhracatçı Birlikleri heyetiyle gittikleri Dubai gıda fuarında, kimliği belirsiz kişilerce kaldıkları otel odasında 20 Şubat 2018 tarihinde gözaltına alındıklarını söyledi.

Her yılın Şubat ayında Dubai’de fuar yapıldığını belirten Emine Öztürk, kendilerinin de bakliyat ticaretiyle meşgul olduklarını ve bu nedenle Dubai’deki fuara önceki yıllarda da katıldıklarını kaydetti. Önceki yıllarda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını vurgulayan Emine Öztürk, ancak 2018 yılının Şubat ayındaki fuara katıldıklarında bu tarz bir hukuksuzluğa maruz kaldıklarını ifade etti.

Katıldıkları son fuarda da ilk iki gün boyunca herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirten Öztürk, ne var ki fuarın üçüncü günü kahvaltıdan sonra etraflarına 7-8 kişilik bir grubun toplanarak eşini yaka paça alıp götürdüklerini söyledi. Olayın yaşanması esnasında yaşanan hukuksuzluklara dikkat çeken Öztürk, hiçbir sorularına cevap verilmediğini ve neye uğradıklarını şaşırdıklarını kaydetti.

Burada kocası Mehmet Ali Öztürk ile birlikte bir gece hücrede tutulan Emine Öztürk, sabah kendilerini gözaltına alan kişilerce Dubai'deki havaalanına götürülerek Türkiye'ye gönderildiğini, Mehmet Ali Öztürk’ün ise orada yargılanmaya devam ettiğini söyledi.

11 ay gözaltında tutulan M. Ali Öztürk’ün çıkarıldığı 3. duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldığını belirten Emine Öztürk, yaklaşık bir yıllık tutukluluktan sonra eşinin çıkarıldığı mahkemece akıl almaz şekilde idamla yargılandığını ifade etti. Tüm bu süreçler boyunca eşinin kimseyle görüştürülmediğini, tam olarak neyle suçlandığının bile belirsizliğini koruduğunu ve avukatının duruşmalara katılmasına izin dahi verilmediğini belirten Emine Öztürk, bu hukuksuzluk karşısında başvurulmadık merci bırakmadıklarını ancak şuana kadar herhangi bir olumlu sonuç elde edemediklerini söyledi.

Eşinin hayırsever bir iş adamı olduğunu ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’ya da yardımlarda bulunduğunu belirten Emine Öztürk, somut bir suçlamanın bulunmadığını ancak mazlumlara yönelik yardım faaliyetlerinden ötürü bu muameleye maruz kalmış olabileceğini ifade etti.

Eşinin neyle suçlandığının bile tam olarak belli değilken Dubai’de cezaevinde tutulmaya devam edildiğini, gerek gözaltı gerekse de yargılanma sürecinde çok ciddi işkencelere maruz bırakıldığını öğrendiklerini belirten Emine Öztürk, devlet yetkililerine konuyla alakalı olarak duyarlılık ve mağduriyetlerinin giderilmesi için etkin çaba içerisinde olmalarını talep etti.

Videonun Linki

https://www.youtube.com/watch?v=vzSFqWmVFe4&feature=emb_logo

HABERE YORUM KAT