1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baydemir: "Bayrak Uyarısı İyi Niyetli"
Baydemir: Bayrak Uyarısı İyi Niyetli

Baydemir: "Bayrak Uyarısı İyi Niyetli"

Erdoğan'ın Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasını eleştirmesini yorumlayan Baydemir, "Başbakan iyi niyetli" dedi.

22 Mart 2013 Cuma 14:50A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Söz Sende'de Öcalan'ın yaptığı tarihi açıklamayı ve Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarını değerlendirdi. 

Yaşamı boyunca gördüğü en coşkulu ve umut dolu Nevruz'un bu sene yaşandığını söyleyen Baydemir, Başbakan'ın “Orada bayrağımızı da görmek isterdim. Bu sadece benim değil, 76 milyonun arzusudur” sözlerinin iyi niyetli olduğunu ile getirerek şunları söyledi:

“Ben Başbakan'ın açıklamasının, Nevruz'un ortak bir coşku olması arzusundan kaynaklandığına inanıyorum. İnşallah çözüm süreci öyle bir derinleştirilerek gidilir ki bundan sonraki Nevruz'larda bu coğrafyanın bütün değerleri sahneyi süsler” 

İşte Baydemir'in ekranda söyledikleri:

KÜRT HALKI İÇİN BAYRAK ORTAK DEĞER

*Türkiye 1919'un, 1920'nin ruhunu 1923'lerde kaybetti. O yılların ruhu Türklerin ve Kürtlerin, bu coğrafyada yaşayan diğer etnik ve inançsal kökenlerin ortak ruhuydu. Maalesef 1924'te oluşturulan toplumsal sözleşmede bütün farklılıklar reddedildi. Bütün inançsal kimlikler baskı altına alındı. Baskının olduğu her yerde mutlaka bu baskıya bir tepki olur. 

*Bizim yaşadığımız travma ve acı bugünün değil 100 yılın acısıdır, 100 yılın travmasıdır. Ancak bütün bu travmalarla birlikte Ortadoğu değişiyor. Ortadoğu'nun değişimi sürecinde artık baskıcı rejimler, red ve inkar politikaları inşallah yerini demokratik rejimlere bırakacak. Tam da bu noktada Türkiye'nin de değişime ihtiyacı var. 

*Ben bütün bu travmalara rağmen bugüne kadar Kürt halkının herhangi bir evladından Türk halkının, Ermeni halkının veya Ortadoğu coğrafyasında yaşayan Fars ve Arap halklarının ulusal değerlerine dair zerre kadar negatif bir yargı görmedim. Burada bayraktan da bahsediyorum. Kürt halkının hangisine mikrofonu uzatırsanız “Bu bizim ortak değerimiz” der.

“BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ İYİ NİYETLİ”

*Ben Başbakan'ın bayrak da olmalıydı temennisini de pozitif ele alıyorum. Nevruz'un da ortak bir heyecan, ortak bir coşku olması arzusundan kaynaklandığına inanıyorum. 

*Kesinlikle iyi niyetli sözler. İnşallah çözüm süreci öyle bir derinleştirilerek gidilir ki bundan sonraki Nevruz'larda bu coğrafyanın bütün değerleri sahneyi süsler. 

*Nihayetinde şunu tekrar söylemek isterim: Kürt halkının hiçbir evladının bu değerlere bir antipatisi yok. Bundan emin olabilirsiniz. Ben bu isteklerin de önemli ve değerli olduğuna inanıyorum. Bunu aynı zamanda bir ortaklaşma arzusu olarak değerlendiriyorum. Bunların hiçbiri imkansız değil. Yeter ki birbirimizi kabul edelim, tanıyalım ve biraz daha güven tesis edici adımlar atılsın.

BAHÇELİ MEKTUBA ÖFKE SAÇTI

MHP'li milletvekilleri tepki olarak Meclis Genel Kurulu'na Türk bayrakları ile geldi. Devlet Bahçeli, "Türk bayrağının olmadığı kutlama kardeşlik, birlik mesajını içermez" diye konuştu.

CHP'DEN TÜRK BAYRAKLI TEPKİ

CHP, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasına tepkisini, genel merkez binasına astığı dev Türk bayrağıyla gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise twetter hesabından Türk bayraklı bir mesaj geçti. İşte o mesaj:

kemal-kilicdaroglu_tweet_twitter_bayrak.jpg

HABERE YORUM KAT