1. HABERLER

  2. HABER

  3. Batman'da BDP'li ve HÜDA-PAR'lılar Çatıştı İddiası
Batman'da BDP'li ve HÜDA-PAR'lılar Çatıştı İddiası

Batman'da BDP'li ve HÜDA-PAR'lılar Çatıştı İddiası

Batman Yavuzselim Mahallesi'nde, Temel ailesinin sokak arasında yaptığı düğün, akşam saatlerinde kimlikleri henüz belirlenmeyen bir grup tarafından basıldı. Saldırı sonucu 1 kişi öldü.

03 Kasım 2013 Pazar 11:00A+A-

Batman Yavuzselim Mahallesi'nde, Temel ailesinin sokak arasında yaptığı düğün, akşam saatlerinde kimlikleri henüz belirlenmeyen bir grup tarafından basıldı. Saldırı sonucu 2 çocuk babası Özcan Temel (25) olay yerinde hayatını kaybetti, biri kadın 2 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ise kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattığı bildirildi.

PKK'nin haber ajansı ANF (Ajansa Nûçeyan a Firatê) ise, DİHA'ya (Dicle Haber Ajansı) dayandırdığı haberde, "HÜDA-PAR üyesi oldukları iddia edilen bir grubun BDP'li gençlere saldırması üzerine Özcan Temel adlı bir kişi yaşamını yitirdi, iki kişi de yaralandı." şeklinde servis etti.

BATMAN İL BAŞKANI: Bu olayla kesinlikle bir alakamız yok

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, Batman'da sokak ortasında yapılan bir düğünde BDP'li olduğu ifade edilen bir kişinin öldürülmesi olayı ile uzaktan-yakından bir ilgilerinin olmadığını söyledi.

40-50 kişilik bir grup üyelerimize saldırdı

Akşamüzerine yaşanan olayları anlatan ve provokasyona dikkat çeken Gök sözlerini şöyle sürdürdü, "Parti binamızda halkımıza dağıttığımız el broşürlerimiz var, üyelerimiz de bu broşürleri yakın akrabalarına, çevrelerine, eş ve dostlarına dağıtıyor. Bugün de birkaç üyemiz parti il binamızdan aldıkları broşürleri İpragaz Mahallesi'nde dağıtıyorlar. O sırada 40-50 kişilik bir grup broşür dağıtımını engellemeye çalışıyorlar. Kısa süreli bir arbedenin ardından üyelerimiz geri çekiliyor. Olay bu şekilde bitiyor. Olay akşamüzerine yaşanıyor. 

Ancak Batman Yavuzselim Mahallesi'nde, Temel ailesinin sokak arasında yaptığı düğünde bir olay yaşanıyor. Bizlerde olayı basından öğrendik. Ateşli silahla bir kişinin öldüğünü biz basından öğrendik. Biz bu olayı tam olarak nasıl yaşandığını da bilmiyoruz. Ancak sosyal medya üzerinden 'HÜDA PAR'lılar saldırdı' şeklinde yalan, iftira haberler yapılıyor. Kesinlikle bizim bu olay ile uzaktan-yakından bir ilgimiz yok." 

Halkımızı aklıselime davet ediyoruz 

Partilerine yönelik yapılan saldırıları hatırlatan Gök, "Onlarca kez parti binalarımıza saldırılar yapıldı, biz birilerine bir fiske vurmuş muyuz? Hayır. Tam aksine sürekli itidal çağrıları yapmış ve söz konusu cenahın provokasyonuna gelmeyeceğimizi beyan etmişiz. Ayrıca bu oyunlar karşısında halkımız aklıselime davet ediyoruz." dedi. Son olarak saldırganların yakalanması için çağrıda bulunan Gök, "Emniyetin biran önce bu olayı aydınlatmalı ve olayın faillerini yargı önüne çıkartmalıdır." diye konuştu.

HüDA-PAR’ı sorumlu tuttu

İddia Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman il Başkanı Serdar Atalay'dan geldi.

Yerel medyaya demeç veren BDP'li Atalay, olayda HÜDA PAR çalışanlarının parmağı olduğunu ileri sürerek, “Akşam saatlerinde HÜDA PAR tabanından olduğunu öğrendiğimiz bir grup tarafından mahalle düğünü olduğu bir yerde Mahalleler ile HÜDA PAR tabanı arasında tartışma çıkıyor. Tartışma sonrası silahlar devreye girmesiyle Koçer aşiretinden 27-28 yaşında iki çocuk babası bir arkadaşımız hayatını kaybetti, bir kadın bir erkek olmak üzere ağır yaralı iki kişi var. Hayatını kaybeden arkadaşımızı otopsi için Diyarbakır adli Tıp kurumuna gönderecekler şu anda yaralıların ikiden fazla yaralının olduğunu biliyoruz. Saldırıda yaralanan bir kadının durumu ciddiyetini koruyor. Ölen kişinin otopsisi Diyarbakır’da yapılacak. Aldığımız duyuma göre, saldırıda HÜDA PAR çalışanlarının parmağı var." iddiasında bulundu.

Birden çok kişinin saldırı olayına karıştığını öne süren Atalay, "Olayın vahameti ortada. Olayda yaralananların bir bölümü düğüne katılan kişilerden oluşuyor. Saldırıda kullanılan aracın plakası tespit edilememiş” diye konuştu.

EMİN EKMEN: "BDP'li yöneticileri tebrik ediyorum"

Öte yandan saldırı konusunda değerlendirmelerde bulunan AK Parti eski Batman milletvekili M. Emin Ekmen, BDP'den yapılan açıklamayı sağduyulu buldu. Ekmen, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu gece Batman'da bir gencimizi kaybettik bir de yaralı var. Olayın bir an önce aydınlatılması için İçişleri Bakanımız talimatları verdi.

Hemşehrilerimiz ve ilgili kişiler provakatif ve belirsiz bilgilere prim vermemeli. Devlet de bütün gücünü kullanarak olayı aydınlatacaktır. 

Kaybettikleri gence rağmen kitleye sağduyu çağrısı yapan Batman BDP'li yöneticileri tebrik ediyorum. Bu provakasyonu boşa çıkacaktır. 

Hüda Par cenahından gelen açıklamalar da provakosyon ihtimalini güçlendiriyor."

HÜDA-PAR:  İLGİMİZ YOK

Batman’da 1 kişinin ölmü, 2 kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili bir açıklamada HÜDA PAR genel başkanı Yapıcıoğlu'ndan geldi. 

Sosyal medya üzerinden olayın HÜDA PAR ile ilgisinin olmadığının altını çizen Yapıcıoğlu, "Batman'da meydana gelen silahlı saldırının Hüda Par ile ilgisi yoktur. Olayın fail veya faillerinin bir an önce yakalanmasını diliyorum. Çok kötü provokasyon kokuları yükseliyor. Allah fitne ateşini yakmaya çalışanlara fırsat vermesin." niyazında bulundu. 

Temel Ailesine Başsağlığı Diledi

HÜDA PAR seçimden sorumlu genel başkan yardımcısı İsa Aydın'da saldırıya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Batman'da yaşanan olayın provakasyon koktuğuna dikkat çeken Aydın, "Kesinlikle Hüda par ile alakası yok. Bu mazlum halk çok zülüm gördü. Bunun failleri derhal bulunmalı, yargı önüne çıkarılmalı, tekrar insanlarımızın huzurunu bozanın Allah belasını versin." diye çıkıştı. 

Aydın, konuyla ilgili açıklamasında, "Kesinlikle Hüda par için söylenen olay ile bu gencimizin vurulduğu düğün olayı biribirinden ayrı olaylardır. Bu aileye baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Sağ duyu sahibi tüm yapıları fail veya faillerin bulunması için olayın üzerine gitmeye davet eden Aydın, "Bu kederli aile de Failleri Hüda Par çevresinde değil başka yerde aramasını tavsiye ediyorum. Bize de düşen bir görev var ise hazırız" ifadelerini kullandı. 

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz ise şu mesajı yayınladı: Batman'daki olayı ısrarla Hizbullah-PKK çatışmasına dönüştürme çabası içinde olanlar kandan, kinden ve kaostan beslenen mihraklardır." 

Bu arada saldırıya ilişkin bir değerlendirme de Doğruhaber'in etkin kalemlerinden M. İkbal Atak'tan geldi. HÜDA PAR yetkililerince ard arda yapılan sağduyu çağrılarına dikkat çeken Atak: "Hüda Par, Batman'daki provokasyonu lanetledikçe birilerinin kimyası bozuluyor. Lanetliler provokasyondaki rollerinin lanetlenmesini hazmedemiyor" şeklinde değerlendirmede bulundu. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Batman Valiliği, ilde yaşanan saldırı olayıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Dün akşam saat 20:00 sıralarında Merkez Petrol Mahallesi Diyar Caddesi üzerinde meydana gelen silahlı saldırı olayında 1 vatandaşın öldüğü, 2 vatandaşın ise ağır yaralandığını doğrulayan Valilik açıklamasında, olayın aydınlatılıp faillerin yakalanmasına yönelik olarak yapılan çalışmaların çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi. 

Açıklamada toplumda huzur ve güven ortamının devam etmesi, herkesi hassasiyet ve sorumluluk içinde hareket etmeye davet edildi. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulunuldu.

TİMETÜRK

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum