1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu’ndan Ferhan Yılmaz’ın ölümüne ilişkin açıklama
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu’ndan Ferhan Yılmaz’ın ölümüne ilişkin açıklama

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu’ndan Ferhan Yılmaz’ın ölümüne ilişkin açıklama

Silivri Cezaevinde Ferhan Yılmaz isimli mahkumun ölümü üzerine gündeme gelen işkence ve kötü muamele tartışmaları sürüyor. Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bir açıklama yaparak iddiaların soruşturulması gerektiğini kaydetti.

16 Nisan 2022 Cumartesi 23:10A+A-

Silivri  5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi bir süredir işkence ve toplu intihar iddialarıyla gündemde. Mahkumlardan Ferhan Yılmaz’ın “kalp krizi” olarak açıklanan şüpheli ölümü üzerine tartışmaların derinleştiği konuyla alakalı olarak çeşitli kesimlerden kapsamlı soruşturma talepleri yükseliyor.

Tahliyesinin arifesinde vefat eden Ferhan Yılmaz isimli mahkumun ölümü üzerine yapılan açıklamalar şüpheleri gidermeye yetmemiş, kapsamlı soruşturma çağrıları dile getirilmişti.

Cezaevinden Batman’a cenazesi götürülen Ferhan Yılmaz ile ilgili bir açıklama da Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu’ndan geldi.

Ferhan Yılmaz’ın ölümü etrafında oluşan şüphelere dikkat çekilen açıklamada ivedi soruşturma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

İDDİALAR ACİLEN SORUŞTURULMALIDIR!

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nden kalp krizi geçirdiği beyanıyla yoğun bakıma kaldırıldıktan iki gün sonra ölen Batmanlı Ferhan Yılmaz isimli mahkumun yoğun bakımdaki görüntüleri ile ailesinin açıklamaları mahkumun ölüm şekli ile ilgili ciddi tartışmalara sebep oldu.

Cenazeyi, teslim alan Yılmaz ailesi, Ferhan Yılmaz'ın vücudunda çok sayıda darp izi olduğunu, ona işkence edildiğini iddia ederek ölümünden cezaevi idaresini sorumlu tutuyor.

Ayrıca Ferhan Yılmaz’ın cezaevinde beraber kaldığı mahkum yakınlarının kamuoyuna yansıyan beyanları da şüphelerin pekişmesine katkı sunuyor.

Bunlara mukabil Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ayrı ayrı yazılı açıklamalarda bulunarak Ferhan Yılmaz'ın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında herhangi bir darp, cebir, kesici, delici alet izine rastlanmadığını duyurdu.

Tüm bu açıklamaların sonucunda; 28 yaşındaki bir genç –üstelik de tahliye olacağı gün- cenazesi cezaevinden çıkıyor. İdare “kalp krizi” diyor ama yoğun bakımdaki görüntü ve yakınlarının beyanı çok ciddi şüpheler uyandırıyor. Bu nedenle konunun çok boyutlu soruşturulması, varsa kusurlular hakkında vakit geçirmeden işlemlerin başlatılması gerekmektedir. 

Konunun hassasiyetine binaen olayın acilen açığa kavuşturulması için başta Adalet Bakanlığı olmak üzere ilgili birim ve Bakanlıkların kapsamlı bir soruşturma başlatılmalarını, ayrıca kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu

HABERE YORUM KAT

2 Yorum