1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Batı’nın “2. Pencşir Aslanı” korkak tavuk mu çıktı?
Batı’nın “2. Pencşir Aslanı” korkak tavuk mu çıktı?

Batı’nın “2. Pencşir Aslanı” korkak tavuk mu çıktı?

Oğul Şah Mesud, Batılı devletlerin şövalyesi olarak lanse edildi. Peki, şimdi nerede?

06 Eylül 2021 Pazartesi 12:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban’ın önü kesilemeyen ilerleyişi nihayetinde idareyi ele alması ile son buldu. Taliban şuan hükümet kurma çalışmalarını yürütüyor. Bütün bir Afganistan’ın farklı etnik ve dini yapılarla Taliban’ın egemenliğini kabul ettiği bir vasatta tek istisna Pencşir’de yaşanmıştı.

Afganistan’da SSCB’ye karşı verilen efsanevi mücadelenin sembol isimlerin Şah Ahmed Mesud’un oğlu Ahmed Mesud, Taliban’ı tanımadığını ilan ederek ayaklanma çağrısı yaptı. Oğul Ahmed Mesud’un bunu yapma şekli ise oldukça ilginçti.

Washington Post’a yazdığı makalede “Taliban’a direnişimiz şimdi başlıyor ama yardıma ihtiyacımız var” diyerek söze giren Mesud aciz bir şekilde yıllarca Afgan halkını katleden Batılı devletlerden yardım istiyordu.

Mesud’un bu onursuz hareketine coğrafyanın buz gibi gerçeklerini bile ABD karşılık vermezken oltaya AB siyasi tarihinin en “çapsız” isimlerinden Fransa Cumhurbaşkanı Macron geldi. Oğul Ahmed Mesud ile birlikte fotoğraflar veren Macron Afganistan’ın “özgürlük” mücadelesine olan desteklerini yineledi.

Tüm bunların bir aldatmaca ve şovdan ibaret olduğu Ahmed Mesud’un “yardım” çağrısından 15 gün sonra Pencşir’in Taliban tarafından ele geçirilmesiyle ortaya çıktı. Macron ile görüştükten sonra "2. Pencşir Aslanı" olarak dünya kamuoyuna lanse edilen Oğul Ahmed Mesud’un Batı tarafından şişirilmiş bir balon olduğu artık anlaşıldı. Babası gibi giyinerek babası olabileceğini zanneden bir zavallı!

30 bin savaşçısı olduğu söylenen Batı destekli 2. Pencşir Aslanı’nın gerçekte “korkak tavuktan” farkı yokmuş ki Taliban’ın ilerleyişi karşısında doğru dürüst bir karşı koyuş dahi gösteremedi. Oğul Ahmed Mesud’un şuan Pencşir’de olup olmadığı dahi bilinmiyor. Batılı ülkelerin “aslanı” kümesine saklanan tavuk misali bir yerlerden yaşananları izliyor!

Batılılardan destek isteyen Oğul Ahmed Mesud’un yaşadığı trajedinin bütün dünyaya ders olması gerekiyor. Uzun soluklu İslami mücadelesinden taviz vermeyen Taliban, Batı ve onun işbirlikçilerini Afganistan’dan söküp atıyor. O halde "uydurma kahramanlara" güvenmek yerine herkesin Müslüman coğrafyada İslami hareket gerçekliğini kabul ederek plan yapması gerektiği bir kere daha ortaya çıkmıştır! Bu gerçeklik kabul edilmediğinde tavuktan aslan çıkartmaya çalışmanın komikliği içinde bütün dünyaya rezil oluyorsunuz!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum