1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Yaka’da On Binlerden Hamas Kutlaması
Batı Yaka’da On Binlerden Hamas Kutlaması

Batı Yaka’da On Binlerden Hamas Kutlaması

Hamas'ın 25. kuruluş yıldönümü münasebetiyle binlerce kişi Batı Yaka'da şehir meydanlarını doldurdu. (VİDEO)

14 Aralık 2012 Cuma 15:47A+A-

Kuruluş yıldönümünü kutlamak için Batı Yaka’da uzun yıllardan sonra ilk kez etkinlik düzenleyen İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısına uyan on binlerce Filistinli Batı Yaka’nın çeşitli şehirlerinde meydanları doldurdu.

Bugün (14 Aralık) Cuma namazından sonra kadın, çocuk, genç ve yaşlı on binlerce kişinin etkinlik için belirlenen noktalara akın ettiği ve Filistin Parlamentosu Başkanı Dr. Aziz Duveyk, milletvekilleri ve birçok liderin halka öncülük ettiği görülürken, halkın Filistin ve Hamas bayrakları; Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz Rantisi, Ahmed El-Caberi ve iki gün önce El-Halil’de şehit edilen Muhammed Es-Selayime’nin posterlerini taşımaları dikkat çekti.

Parlamento Başkanı Dr. Aziz Duveyk ile milletvekilleri yaptıkları konuşmalarda şehit ve esirler ile onların yakınlarını selamlarken, telefonla etkinliğe katılan Hamas Dış İlişkiler sorumlusu Usame Hamdan “Bu etkinlikler Kudüs’ü kurtarmak için yeni bir sabahın doğacağının habercisidir. Gazze’de olduğu gibi geri kalan toprakların kurtarılması için de direniş tek seçeneğimizdir. Gazze direniş ve ortaya konan bedelle zafer kazandı” dedi.

El-Halil’deki etkinliğe telefonla katılan Başbakan İsmail Heniyye ise, etkinliği kutladıktan sonra birçok yerde hareketin çağrısına koşan halkı takdir ettiklerini söyledi.

Ramallah şehrinde de tarihi bir gün yaşandı. Hamas liderleriyle vekillerin öncülük ettiği etkinlik için şehrin merkezinde bulunan İbni Rüşd meydanında toplanan on binlerce kişinin taşıdıkları bayrakların yanında Tel Aviv’i vuran füzelerin maketlerini de taşımaları dikkatlerden kaçmadı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Hamas milletvekili Ahmet Atvan “Hamas güçlü bir harekettir. Gittikçe de güçleniyor. O güçlendikçe işgal rejimi de yok olmaya doğru yol alıyor. İşgalciyi silip süpürmek için direnişten başka seçenek yok. Yine işgalciyi buralardan kovmak için de iç barıştan başka yol yok” dedi.

Tulkerem’de yapılan etkinliğe de binlerce kişi katılırken, göstericilerin taşıdıkları dövizlerin eşliğinde direnişin lehinde sloganlar attıkları belirtildi. (FİEM)

HABERE YORUM KAT