1. HABERLER

  2. HABER

  3. Batasuna Partisi Kendini Feshetti!
Batasuna Partisi Kendini Feshetti!

Batasuna Partisi Kendini Feshetti!

Bask bölgesinin bağımsızlığını savunan ve ETA'nın siyasi kanadı olarak bilinen Batasuna Partisi faaliyetlerine son verdi.

05 Ocak 2013 Cumartesi 04:26A+A-

İspanya'da ETA'nın siyasi kanadı olarak kabul edilen ve 2003 yılında yasaklanan Batasuna Partisi faaliyetlerine son verme kararı aldı. Batasuna Partisi'nin iki sözcüsü Maite Goyenetxe ve Jean Claude Aguerre, Fransa'nın Bask bölgesindeki Bayonne kentinde yaptıkları açıklamada, 'Batasuna'nın feshedildiğini ilan ediyoruz' dedi. 'Fransa ve İspanya'da Bask bölgesinin bağımsızlığı için yeni bir siyasi aşamayı inşa etmeye başladık' denilen açıklamada, 'Bask ülkesini inşa projemizi siyasi yolla gerçekleştireceğiz' vurgusu yapıldı.

Batasuna'nın kendisini feshetmesine ilişkin açıklaması ETA'nın silahlı mücadeleye nihai olarak veda etmesi ve EH Bildu partisinin Bask parlamento seçimlerinde ikinci güç olmasının ardından geldi. Batasuna İspanya'da yasak olsa da Fransa'da yasaklı değil ve seçilmişleri var. Batasuna Fransa'da faaliyetlerine devam edecek. ' Birlik' anlamına gelen Batasuna, 2009'a kadar AB'nin resmi 'terörist örgütler listesi'ndeydi. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT