1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başörtüsüne Yine TMMOB Zulmü!
Başörtüsüne Yine TMMOB Zulmü!

Başörtüsüne Yine TMMOB Zulmü!

TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) başörtüsüne karşı faşizan uygulamalarını sürdürüyor.

11 Şubat 2014 Salı 11:30A+A-

KTÜ mezunu Merve, başörtülü olduğu için Elektrik Mühendisleri Odası'na kaydolamadı. Bu yüzden iş kuramayan genç mühendis isyan etti: "Beyinlerin içindeki örtü hâlâ kalkmadı."

Merve Gökçen Yılmaz (23), KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği'nden bu yıl mezun oldu. Üniversiteyi bitirir bitirmez, iş kurmak için kolları sıvadı. Ancak odaya üye kaydını yaptırmak zorundaydı. Çünkü bu kayıt olmadan hiçbir iş yapamayacaktı. TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği)'ne bağlı Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası'na başvurdu. Görevliler Yılmaz'ın önce dilekçesini almak istemedi. Çünkü kayıt için verdiği fotoğraflar başörtülüydü. Yılmaz'ın "Türkiye artık eski Türkiye değil. Başörtüsü kamuda serbest" diye ısrarı etmesi üzerine kayıt başvurusu Genel Merkez'e gönderildi.

KARARIMIZA AYKIRI FOTOĞRAF

Merakla TMMOB'den gelecek yanıtı bekleyen Yılmaz, hüsrana uğradı. TMMOB'den gelen cevapta şu ifadeler yer alıyordu: "TMMOB'nin 18.11.1994'de yaptığı toplantıda, belgelere yapıştırılacak fotoğraflar, son 6 ay içerisinde başı açık, sakalsız ve düzgün kıyafetle çekilmiş olacaktır. Bu özelliklere uyup da tanınmayacak şekilde olan fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Merve Gökçen Yılmaz'ın fotoğrafları bu karara aykırıdır. Bu nedenle üyelik kaydı yapılmamıştır. Bu karara uygun fotoğraflar gönderilmesi halinde üyelik başvurusu tekrar değerlendirilecektir. Otomasyonda var olan fotoğraf kaydı da silinmiştir."

Oda kaydı olmadan hiçbir özel işte çalışamayacağını kaydeden Merve Gökçen Yılmaz, "Hükümet kamuda başörtüsü yasağını kaldırdı ama birilerinin beyninin içindeki örtü hâlâ kalkmadı. Başvurumdan sonra Genel Merkez'i aramıştım. Oradaki yetkili bana, ‘Başörtülü arkadaş siz misiniz' diye sordu. Böyle bir ötekileştirme var mı? Ben insan değil miyim? Bir takım insanların antidemokratik tavrı nedeniyle mesleğimi yapamıyorum. Bu büyük bir insan hakkı ihlalidir" ifadelerini kullandı.

MAKSATLARI TAMAMEN İDEOLOJİK

Başörtülü olduğu için oda tarafından üyelik başvurusu kabul edilmeyen Merve G. Yılmaz, "Başörtülü fotoğrafımdan beni nasıl tanıyamadılar? Ama burada maksat tamamen ideolojik. Başörtümü açıp öyle fotoğraf çektirmememi sağlamaya çalışıyorlar. İnancıma saygı duymayan birliğin kararını Trabzon İdare Mahkemesi'ne taşıdım.” dedi.

Kaynak: Akşam

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum