1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başörtüsü Yasağı da İster misiniz?
Başörtüsü Yasağı da İster misiniz?

Başörtüsü Yasağı da İster misiniz?

MEB’in Kemalist tören ve kutlamaların ‘ihya edilmesi’ kararından cesaret bulan laikler okullarda ‘Andımız’ zulmünün yeniden canlandırılmasını da talep ediyorlar!

06 Eylül 2018 Perşembe 11:12A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 Eylül’de yaptığı değişiklik ile daha önce yönetmelikten çıkartılmış bulunan okullarda ulusal bayramların kutlanması uygulamasına geri dönüldü. On yıllardır devletin okullarda tüm öğrenci ve öğretmenleri zorla Kemalist tapınma ve ayin formuna icbar etmesi şeklinde gerçekleşen bu cahili uygulamanın kısa bir aradan sonra yeniden ihya edilmesi dindar camiaya milliyetçi-devletçi rüzgârların daha neler getireceği sorusunu halen sordurtmuşa benzemiyor. Ama anlaşılan Kemalist çevreleri öyle memnun etmiş ki, yeni taleplerle gündem belirlemeye çalıştıkları görülüyor.

Bugün Sözcü gazetesi bu tutumu açık biçimde yansıtan bir manşetle çıktı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a açık bir çağrıyla, okullarda ‘And’ın yeniden okutulmasını talep etti.

Yıllar içinde zorlukla, gıdım gıdım elde edilen kazanımlar bir gecede süpürülebiliyor ve maalesef bütün bu gelişmelere hiçbir tepki yok! Dindar-muhafazakar camia ve ‘İslami’ medya yerli ve milli duygular içinde Malazgirt, ardından 30 Ağustos, yakında gerçekleşecek 29 Ekim törenleriyle coşkuyla kendinden geçmeye devam etsin ama bu arada kaledeki golleri de birileri saysa fena olmayacak!

15 Temmuz’da insanlar canlarını verdiler; seçimler ölüm-kalım meselesi olarak görüldü ve iktidarın tehlikeye düşmemesi için herkes seferber oldu ama gelinen yer Kemalist fanatik bir medya organının “Andımız’a geri dönülsün” çağrılarını dillendirebildiği bir ortam oldu! İnşallah yakında biraz daha cesaretlenip “başörtüsü yasağı da isteriz” deme durumuna gelmezler!

900-001.jpg

HABERE YORUM KAT

12 Yorum