1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başörtüsü Özgürlüğü İçin İmza 7 Milyonu Aştı
Başörtüsü Özgürlüğü İçin İmza 7 Milyonu Aştı

Başörtüsü Özgürlüğü İçin İmza 7 Milyonu Aştı

Kamuda başörtüsü ve kılık kıyafet serbestisi için düzenlenen imza kampanyası hedefine ulaşıyor.

09 Şubat 2013 Cumartesi 10:46A+A-

Memur Sen’in kamuda başörtüsü ve kılık kıyafet serbestisi için düzenlediği imza kampanyasının, hedefine başarıyla yaklaştığı bildirildi. Memur Sen’den alınan bilgilere göre Fethiye’den Yüksekova’ya, Çorlu’dan Fatsa’ya yurdun her bir noktasından kampanyaya imza ve destek yağıyor. Kampanya diğer birçok sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca da destekleniyor.

İMZA SAYISI 10 MİLYONU GEÇEBİLİR

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu iki hafta önceki tasnif çalışmalarına göre sayılan imza sayısının 2 milyonu aştığını bildirdi. Henüz devam eden imza verme ve sayılıp tasnif edilmeyen imzalarla birlikte bu sayının 7 milyonu aştığı belirtiliyor. Ayrıca bu rakama, diğer sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca toplanan imzaların da eklenmesiyle hedeflenen 10 milyon sayısının çok üzerinde bir sayıya ulaşılacağı kaydediliyor.

‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasının başarıyla ve hızla hedefine doğru ilerlediğini kaydeden Ahmet Gündoğdu şu açıklamada bulundu:

“Artık seçim sandıklarında bile seçim görevlisi yapılamayan başörtülünün bu ülkenin öz vatandaşı olduğu gerçeği ile yüzleşmemiz lazım. Artık kadınlara eş kontenjanından birey olarak yaklaşma ayıbından kurtulup, onların müstakil birey olduğu gerçeğini görmek lazım. Artık eğitim, çalışma ve siyaset hakkı boyutu ile kadın erkek arasında başı örtülü, başı açık kadınlar arasında ayrımcılık yapmamak lazım.” 

 

HABERE YORUM KAT