1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başörtüsü düşmanlığı hortlayacak yer arıyor!
Başörtüsü düşmanlığı hortlayacak yer arıyor!

Başörtüsü düşmanlığı hortlayacak yer arıyor!

ODTÜ'de sınav öncesi öğrencilerden başörtüsü takmamaları istendi

08 Nisan 2023 Cumartesi 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Başörtüsüne yönelik nefret Türkiye’de bazı kesimler için kendilerini ifade etmenin en temel aracı. Yaklaşan seçimler sebebiyle baltasını toprağa gömen sol-Kemalistlerin başörtüsü nefreti çeşitli bahanelerle su yüzüne çıkıyor.

Deprem sebebiyle uzaktan eğitime geçilen öğrenim sürecinde, sınavlar da online olarak gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ODTÜ’de Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Serkan Sarıtaş da sınav öncesi öğrencileriyle bir yönerge paylaştı.

28 Şubat sürecinde başörtülü öğrencilere uygulanan yaptırımları hatırlatan öğretim görevlisi, şu ifadeleri kullandı:

"Kulaklarınız ve yüzünüz sınav boyunca şapka, herhangi başka bir şey veya başörtüsü ile örtülmeyecek şekilde görünür olması gerekmektedir."

odtude-28-subat-ruzgari-sinav-oncesi-ogrencilerden-basortusu-151cb483.jpg

Bu rezalet sonrası ODTÜ Rektörlüğü soruşturma başlatıldığını ilan etti. İslam düşmanı saldırılara üniversitelerde çok sık şahit olunuyor. Geçtiğimiz aylarda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir akademisyen alenen Allah Resulü’ne (sav) hakaret etmişti.

Şimdi ise ODTÜ’de hortlayan başörtüsü nefreti sol-Kemalistlerde değişen hiçbir şey olmadığının bariz göstergesi. En ufak iktidar alanında dini sembol ve değerlere nefret kusan insanların ülkeyi yönetme ihtimalleri doğal olarak muhafazakar-dindarları ürkütüyor. Boşluktan beslenmeyen bu gerilim yaklaşan seçimleri de doğrudan etkileyecek!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum