1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başörtüsü düşmanlığı her yerde!
Başörtüsü düşmanlığı her yerde!

Başörtüsü düşmanlığı her yerde!

Kosova'nın batı kesimlerinde okula başörtüsü ile girmenin yasak olduğunu gösteren semboller konuldu!

03 Nisan 2022 Pazar 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Başörtüsü düşmanlığı Müslümanlara yönelik nefret dolu yaklaşımların en bilinen örneği. Türkiye'de de uzun yıllar başörtüsü konusunda kısıtlama ve yasaklar söz konusuydu. Farklı coğrafyalarda da uygulanan bu yasak Kosova'da da uygulanmaya çalışılıyor. 

Kosova'nın batı kesimlerinde bulunan Yakova şehrindeki Necmedin Nica Lisesi'nin girişine okula silah, alkol ve tütün sokulmasını yasaklayan uyarılara ek olarak başörtülü kızların da girmesini yasaklayan bildiri eklendi.

Başörtüsünü silah ve alkol gibi tehlikeli şeylerle birlikte zikreden bir zihniyete ne anlatabilirsiniz? Allah'ın emrini tehdit unsuru olarak değerlendiren zorbalar dünyanın her yerinde Müslümanlara savaş açmış durumdalar!

Konuyla ilgili Kosova Meclisinde Boşnak toplumunun milletvekillerinden Duda Balje de tepkisini göstererek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dini sembolün diğer yasaklanmış şeylerin yanına yerleştirilmesini skandal olarak nitelendirdi. Kosova'da yürürlükte olan hiçbir yasa başörtüsünü engellemiyor. 

Kosova İslam Birliği  Başkanı Naim Ternava ise Ramazan nedeniyle düzenlediği basın toplantısında kabul edilmesi mümkün olmayan bu uygulamanın Ramazan ayı sebebiyle belirli bir amaçla yapıldığına dikkat çekti. 

Müslüman kamuoyunun gösterdiği tepki sonucunda nefret dolu sembolleri okullara yerleştirenlerin nasıl bir tavır göstereceğini ilerleyen günlerde göreceğiz!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum