1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Başörtülülerden Özür Dilemem' Dedi, Salon Boşaldı
'Başörtülülerden Özür Dilemem' Dedi, Salon Boşaldı

'Başörtülülerden Özür Dilemem' Dedi, Salon Boşaldı

Fetullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Melikşah Üniversitesi, Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkük’ü ağırladı.

16 Ekim 2015 Cuma 23:09A+A-

Bir öğrencinin “başörtülülerden özür dileyecek misiniz” sorusu üzerine Özkök, “Dilemem” deyince salon bir anda boşaldı.

Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Fetullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen ve Kayseri'de faaliyet gösteren Melikşah Üniversitesi'nde bir konferans verdi. 

Üniversite mütevelli heyetinin tam kadro katıldığı konferansın başında bir öğrencinin sorduğu soru Ertuğrul Özkök'te şok etkisi yaptı. Öğrencinin "411 el kaosa kalktı manşeti atmıştınız. Ama buradakilerin çoğu gördüğünüz gibi başörtülü, bu başörtülülerden özür dileyecek misiniz, siz bu manşetten pişman mısınız?" sorusu üzerine salonda alkış tufanı koptu. 

ÖĞRENCİ SALONU TERK ETTİ

Buna rağmen Ertuğrul Özkök, özür dilemeyeceğini ve attığı manşetten pişman olmadığını söyledi. Hukuk tanımazlık adına çok ilginç bir cevap veren Özkök, "Ben bu işin kanunlarla değil, toplum içinde kendi kendine çözülmesini istedim" cevabını verdi. Bu cevap üzerine soruyu soran öğrenci salonu terk etti. Özkök ise "Gel cevabımı dinle" diyerek öğrencinin arkasından bağırdı. Bunun üzerine salondaki 800'e yakın öğrenci Özkök'ü alkışlarla protesto etti.

Özkök'ün öğrencilerden gelen özellikle "Neden darbeleri desteklediniz?" gibi birçok soruya "O zaman öyleydi, biz de şartlara göre ne gerekiyorsa yaptık" şeklinde cevap verdi. Konuşmasında siyasi mesajlar da veren Özkök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı nefret dili kullanmakla ve sert konuşmakla suçladı. 

SALONUN YARISI BOŞALDI

Ertuğrul Özkök'ün verdiği konferansın büyük bölümünde kendisini tanıtıcı videoların öğrencilere izlettirildiği, soru-cevap bölümünün kısa tutulduğu öğrenildi. Konferans boyunca yaklaşık 800 öğrenciyle başlayan konferans 300 öğrenciyle son buldu. Konferans sonunda Melikşah Üniversitesi Rektörü Mahmut Mat tarafından Özkök'e şilt verildi. 

ANADOLU AJANSI DAVET EDİLMEDİ

Konferans afişlerinin CHP İl Binası'na asılması ise dikkatlerden kaçmadı. Telefonla ulaştığımız Melikşah Üniversitesi yetkilileri etkinliğin mütevelli heyeti kararıyla basına kapalı olduğunu, sadece Cihan Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nın davetli olduğu söylediler. Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, olayı sonradan öğrendiğini ve kendilerine herhangi bir davet, basın duyurusu gelmediğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Melikşah Üniversitesi'ne "kamulaştırma yoluyla nitelikli yağma" yaptığı gerekçesiyle bir operasyon yapılmış ve mütevelli heyeti yetkilileri gözaltına alınmıştı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

1 Yorum