1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Başkonsolosla Görüştüm'
'Başkonsolosla Görüştüm'

'Başkonsolosla Görüştüm'

Başbakan Erdoğan rehin alınan Musul Başkonsolosu ile telefonda görüştüğünü söyledi. Ancak bu görüşmenin rehin alınmasından önce mi, sonra mı olduğunu belirtmedi.

13 Haziran 2014 Cuma 16:11A+A-

Erdoğan, rehin alınan konsolosluk çalışanları ve tır şoförleri için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi ve Musul Başkonsolosu ile görüştüğünü söyledi;

“Bu arada şahsen başkonsolosumla da görüşmem oldu. Bu personelin geri dönmesi için her imkanı seferber etmiş durumdayız. Irak hükümeti nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Uluslararası girişimler nezdinde uluslararası hukuk şartlarını da oluşturuyoruz.”

Başbakan, Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'la, rehin alınmadan önce mi, yoksa sonra mı görüştüğünü belirtmedi. 

Erdoğan, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ve soğukkanlı bir şekilde vatandaşlarının güvenliği için adım attıklarını söyledi.

“Muhalefetin işi, IŞİD’i tahrik etmek”

Erdoğan, Irak’taki gelişmelerle ilgili muhalefet partilerini suçladı ve şu ifadeleri kullandı.

“Onların sırtında yük küfesi yok. Kuru sıkı atıyor. CHP, Dışişleri Bakanıma ‘Bunun siyasi sorumluluğu vardır.’ Neymiş? Cevap yok. O siyasi sorumluluğun hesabını 30 Mart’ta milletim sana verdi… Sen Esad ile ele elesin, biz karşı karşıyayız. Bahçeli diyor ki ‘Asker müdahale etmeli.’ Bahçeli 100’e  yakın vatandaşım elinde. Başlarına bir şey gelse neyle izah edeceksin? Biz tereyağından kıl çeker gibi halledebilir miyiz diye gayret ediyoruz… Onların derdi IŞİD unsurlarını tahrik etmek."

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT