1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başkanla fotoğraf çektirmeyene sürgün mü?
Başkanla fotoğraf çektirmeyene sürgün mü?

Başkanla fotoğraf çektirmeyene sürgün mü?

AK Partili Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın iddiaya göre kendisiyle fotoğraf çektirmek istemeyen memura hakaret ettiği ve izne çıkarılması emrini verdiği anlar sosyal medyada yayınlandı.

19 Ocak 2022 Çarşamba 11:16A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne 28 Ocak 2021'de bir ziyarette bulundu. Çağırıcı ziyareti sırasında çalışanlarla da fotoğraf çektirmek istedi.

Burada bulunan memurlardan Mustafa Köse'nin fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmesi karşısında belediye başkanı Çağırıcı, Mustafa Köse’ye “Geri zekâlı, ukala” gibi hakaret ifadelerini kullandı. 

Ses kaydı sosyal medyada yayınlanırken, belediye yönetiminin daha önce de Mustafa Köse’ye 'saygısızlık' suçlamasında bulunduğu öğrenildi. Köse hakkında önce inceleme başlatıldı, ardından açığa alındı. Köse bir süre sonra görevine geri döndü. Ancak bu defaki son tartışmanın ardından sürgün edildi.

Mustafa Köse’nin “Ben sizinle fotoğraf çektirmek istemiyorum” sözleri üzerine sinirlenen Lokman Çağırıcı ısrarla neden diye sorduktan sonra Köse için, "Kim lan bu geri zekalı, aptal herif, ukala, niye oğlum bunun siciliyle oynamıyorsunuz?” dedi.

Memur Köse ise hakaret karşısında sessiz kalırken, Çağırıcı daha da öfkelenerek, “O zaman benimle çalışmayacaksın oğlum, tamam mı? Sana bir hafta süre. Defolup gidiyorsun buradan” Çağırıcı yanındaki diğer memurlara dönerek, “Bunu hemen izne çıkarın, bugün hemen izne çıkarın. Hanya’yı Konya’yı bir görsün!” dedi.

Daha önce de aynı memurla hukuki bir mesele yaşandığını ifade eden Çağırıcı, “Sana bir şey demedik ama sen ukalalığa devam ediyorsun” dedi.

Başkanların ve reislerin sayısının hızla arttığı bürokraside emre karşı gelmek veya bir talebe hayır demek olası kötü sonların habercisi olarak görülüyor.

Nobranlığın gittikçe görünür hale geldiği Türkiye’de, görevlerin, eylemlerin, söylemlerin artık “üstlerin” sözleri karşısında bir anlamı olmadığı görülüyor.

Bir şeyi istemek veya istememek emir verenlerin “insafına”, “kudretine” bırakılırken, aksi yöndeki tüm söylemlerin susturulması, kabul edilmeyeceği görülüyor.

Yaşanan bu olayda da bir yöneticinin basit bir ret sözcüğünü nasıl büyük bir sorunun parçası olarak gördüğünü anlarken, siyasilerin -kendisini “muktedir” olarak düşünen iktidar yöneticilerinin- aslında birer insan oldukları gerçeğini hatırlamaları gerekiyor.

 

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve memur Mustafa Köse arasında çıkan gerginliğin ses kaydı,

 

 

HABERE YORUM KAT

15 Yorum