1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 'Başkalarının ütopyası'na itaat etmeyenler dar ağaçlarında sallandırıldı!
'Başkalarının ütopyası'na itaat etmeyenler dar ağaçlarında sallandırıldı!

'Başkalarının ütopyası'na itaat etmeyenler dar ağaçlarında sallandırıldı!

Meral Akşener, Türkiye'nin Rusya'ya yaptırım uygulaması gerektiğini iddia etti. Mustafa Kemal güzellemeleri ile tarihi gerçeklikleri çarpıtan Akşener sözde iktidar eleştirisinde bulundu.

02 Mart 2022 Çarşamba 14:32A+A-

HAKSÖZ HABER 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve iktidarı hedef aldı. Meral Akşener hükümeti eleştirirken her türlü çarpık söyleme sığındı.

Akşener, Rusya-Ukrayna savaşında taraf olunması gerektiğini belirttiği konuşmasında 'iki ayyaş' söylemine atıfla, "Devlerin savaşında, bu toprakların genç fidanları başkalarının ütopyaları uğruna toprağa düşmesin diye, 'Ne başkasının bir karış toprağında gözümüz var ne de başkasına bir karış toprak veririz' demişlerdir." iddiasında bulundu. 

Mustafa Kemal'i öveyim derken tarihin karanlık sayfalarını vesayetin çerçevesinde değerlendiren Akşener, 'Mustafa Kemal'in ütopyası' uğruna Müslümanları ipe astığını hatırlatmaktan kaçındı.

Mustafa Kemal övgüsünde aşırıya kaçarak popülist söylemlere sığınan Akşener, "Öyle ki; 1. Dünya Savaşı’nın yangınının küllerinden, bir memleket kuranların, hakir görüldüğü, 2. Dünya Savaşı’nın yangınını bu memlekete sıçratmayanların basiretsiz bulunduğu bir acayip delilik hali. Hani iki ayyaş deniliyor ya ondan bahsediyorum. Kimse de sesini çıkarmıyor ya ondan bahsediyorum. Birinci ayyaş dedikleri birinci dünya savaşının küllerinden bir devlet bir ülke kurdu." dedi.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum