1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Başdanışman: İncirlik Hava Üssü ABD’ye Kapatılabilir
Başdanışman: İncirlik Hava Üssü ABD’ye Kapatılabilir

Başdanışman: İncirlik Hava Üssü ABD’ye Kapatılabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, İncirlik Üssü’nün, ABD’nin uçaklarına kapatılabileceğini açıkladı

19 Şubat 2016 Cuma 11:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa­n’ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, PYD-YPG’yi “terör örgütü” olarak görmediğini açıklayan ABD’yi eleştirdi. Malkoç, İncirlik Üssü’nün Amerikan uçaklarına kapatılmasının söz konusu olabileceğini söyledi.

İslam coğrafyasını ve Osmanlı’yı parçalamayı hedefleyen Birinci Dünya Savaşı’nın aslında hâlâ devam ettiğini, sıradaki aşamanın ise Kürtleri bölüp parçalamak olduğunu belirten Malkoç, “Ondan sonra belki Türkiye’yi de bölüp parçalamak isteyeceklerdir. Bunun içerisinde Rusya var, İran var, maalesef dost ve müttefik bildiğimiz ülkeler de var” dedi. Malkoç, PYD-YPG’yi “terör örgütü” olarak görmediğini açıklayan ABD’ye karşı alınabilecek önlemler kapsamında İncirlik Üssü’nün Amerikan uçaklarına kapatılmasının söz konusu olabileceğini söyledi.

Bugün’ün kaydettiğine göre Başdanışman sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize dost olması gerekenler düşmanlık yapıyorsa onun tedbiri alınır. Sadece Amerika değil, Türkiye aleyhine faaliyet gösteren kimse gereken tedbir alınır. Bunu İncirlik ile sınırlı tutmamak gerekir. Türkiye’nin imkânları çok geniş. ABD Suriye’de Türkiye aleyhine Rusya ile birlikte hareket ediyor. Bunun izahı var mı?”

Açıklamanın ardından sosyal medyanın da gündemine giren İncirlik Üssü'nün kapatılması konusu hakkında change.org sitesinde bir kampanya da başlatıldı.

Kampanyaya ulaşmak için buraya tıklayın.

incirlik.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum