1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbuğ'dan Meclis'e: Mağduriyetim Giderilmeli...
Başbuğ'dan Meclis'e: Mağduriyetim Giderilmeli...

Başbuğ'dan Meclis'e: Mağduriyetim Giderilmeli...

İçinde Ak Partili vekillerin de bulunduğu Meclis'ten bir heyet, Ergenekon sanıklarıyla görüştü. Sanıklardan Başbuğ, Meclis'in kendileriyle ilgili mağduriyeti bir an önce gidermesini istedi.

21 Şubat 2014 Cuma 12:44A+A-

TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Cezaevi Alt Komisyonu Silivri Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Ziyarete Alt Komisyon Başkanı AK Partili Ayşe Türkmenoğlu ile AK Partili vekiller Kerim Yıldız, Mehmet Metiner, BDP'li Murat Bozlak ve CHP'li Veli Ağbaba katıldı. 

Komisyon, İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Sedat Peker, Levenet Göktaş, Fatih Hilmioğlu ile KCK'dan tutuklu bulunan sanıklarla görüştü.

İlker Başbuğ kendisini ziyaret eden vekillere şunları söyledi: Meclis Başkanı Çiçek, ‘Anayasanın 138. maddesi kalmamıştır' diyor. ‘Yargı bağımsızlığı kalmamıştır' diyor. 7 Şubat ve 17 Aralık yaşanmasaydı nerde olurduk?  Kumpası ‘Ayarlanmış yargıçlar/Savcılar' yaptıysa, bu mahkemeler yolu ile mahkum edilenler daha ne kadar içeride kalacak? Benim suçlanmamın bir bölümü Ergenekon davasını itibarsızlaştırmak için yapıldı.

Şimdi bunları siz söylüyorsunuz. Bu davayla ilgili eksiklikleri söylüyorsunuz. 2002'de Orgeneral oldum. Bu hükümetle 8 yıl birlikte çalıştık.  Bu tarihi hatanın düzeltilmesi gerekiyor. Şu anda mağdur olan yüzlerce kişi var. Bu mağduriyet giderilmeli. Konuşulması gereken asıl konu budur. Bu mağduriyetler derhal ortadan kaldırılmalıdır. Yolsuzluk varsa yargı üzerine gitmeli. Ama bizim davalarda yaşanan haksızlıkların mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor. İki farklı konudur bu..."

HABERE YORUM KAT