1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbuğ'a Yüce Divan; Evren'in Başı Kel mi?
Başbuğa Yüce Divan; Evrenin Başı Kel mi?

Başbuğ'a Yüce Divan; Evren'in Başı Kel mi?

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

14 Ocak 2012 Cumartesi 01:26A+A-

İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması halinde eski bir Genelkurmay başkanı olarak Kenan Evren'in de Yüce Divan'da yargılanması gerektiğine işaret eden Tayyar, "İlker Başbuğ için bağıranlar Kenan Evren için neden konuşmuyorlar?" dedi. TV8'de Erkan Tan'a konuşan Tayyar şunları kaydetti: "Anayasa'nın 145. maddesine göre darbe suçu, muhatabı kim olursa olsun ağır cezada yargılanır. Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması gerektiği yönündeki değerlendirmeleri doğru bulmuyorum. Burada beni üzen başka bir nokta, hukuki mülahazanın şahıslara göre yapılmasıdır. Maalesef burada şahsa göre değerlendirme yapılıyor."

Ergenekon yapılanması üzerine araştırmaları olan AK Partili vekil, bu hususa ilişkin ise şu görüşleri kaydetti: "Ergenekon dediğiniz şey, zaten askerî bir yapılanmadır. Bugün Silivri'deki dava aslında Ergenekon adını verdiğimiz derin ve merkezî yapı lobi yapılanmasıdır. Yani sivil yapılanmadır. İçinde 3-5 askerin olması kimsenin zihnini karıştırmasın. Daha gerçek manada Ergenekon ortaya çıkarılmadı. Ana gövdesi ve beyni TSK içindedir!"

Genelkurmay Başkanı'nın Kürtçe eğitim gibi siyaset alanının tartışma konularına ilişkin değerlendirmesinin 'kabul edilemez' olduğunu belirten Tayyar, bu yönüyle Selahattin Demirtaş'ın tepkisini haklı bulduğunu da ekledi. Ancak aşağılayıcı ve tahkir edici bir üslupla dile getirmesinin yanlış olduğuna vurgu yaptı. Tayyar, "Siz bu vesileyle Genelkurmay başkanına onbaşı derseniz birileri kalkar size PKK'nın silahlı kanadının sorumlusu Fehman Hüseyin'in Meclis'teki postacısı der." ifadelerini kullandı.

Zaman

HABERE YORUM KAT