1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakanlık Yakınında ''Şüpheli'' Alarmı
Başbakanlık Yakınında ''Şüpheli'' Alarmı

Başbakanlık Yakınında ''Şüpheli'' Alarmı

Başbakanlık yakınlarında etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan şüpheli bir kişinin üzerinden bomba görünümünde bir düzenek çıktı.

21 Kasım 2013 Perşembe 12:25A+A-

Edinilen bilgiye göre, 155 polis ihbar hattına yapılan bir ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Başbakanlık binasına yönelik eylem yapılacağı bilgisini ve bir kişinin eşgalini tüm birimlere dağıttı.

Eşgale uyan bir kişinin Başbakanlık binasına yaklaştığını fark eden güvenlik güçleri, üzerinde kablo sarılı düzeneği de görünce zanlıya dur ihtarında bulundu ve havaya uyarı ateşi açtı.

Güvenlik güçleri bu sırada yere yatan zanlıyı üzerine kapanarak etkisiz hale getirdi.

Olay yerinde ve Başbakanlık civarında geniş güvenlik önlemleri alınırken, civardaki yollar, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Şahsın üzerinden çıkarılan bomba düzeneği, uzman ekip tarafından incelendi. 

Güvenlik güçlerince ifadesine başvurulan zanlının  1961 Kahramanmaraş doğumlu Tuğrul Bayır olduğu, eylemi maddi sıkıntı ve kredi kartı borcu yüzünden gerçekleştirdiği bildirildi.

Zanlının suç kaydının olmadığı ve herhangi bir örgütle bağlantısı bulunmadığı öğrenildi.

Bayır'ın üzerinde bomba olmadığı, kabloları cam macuna sararak bomba görüntüsü verdiği düzeneği beline bağladığı kaydedildi.

Zanlının ifade işlemleri sürüyor.

Başbakanlık Koruma Daire Başkanı'nın açıklaması

Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, Başbakanlık önünde bomba görüntüsü verdiği düzenekle eylem yapan zanlı Tuğrul Bayır'ın yaralı olmadığını bildirdi.

Başbakanlık önünde gerçekleşen "olayın" hangi kapıda meydana geldiğini soran bir gazeteciye Bal, "Vekaletler Caddesi üzeri. Olay diye birşey yok ki, ne olayı" cevabını verdi.

Eylemcinin dizlerinden yaralandığı şeklinde iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine Bal, "Arkadaşlar, herhangi bir yaralama olayı söz konusu değil. Şahıs herhangi bir müdahale, yani fiziki müdahale olmadan gereği yapıldı. Yani yaralama ve benzeri söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Bal, idiaların doğru olmadığını ifade etti.

Eylemi gerçekleştirilen Tuğrul Bayır'ın sağlık durumunun sorulması üzerine Bal, "Yarın mahkemeye çıktığınızda görürsünüz, sapasağlam. Gereği yapılıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT