1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan’dan Gezi Parkı Açıklaması
Başbakan’dan Gezi Parkı Açıklaması

Başbakan’dan Gezi Parkı Açıklaması

Erdoğan, Gezi Parkı olayları için "çevre duyarlılığı olanları tenzih ederim'' diyerek provokatörlere işaret etti.

06 Haziran 2013 Perşembe 16:01A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Dayanışması üyelerinin hükümetten talepleriyle ilgili olarak, "Şimdi bu tür şeyleri böyle bir yarışa sokmanın anlamı yok. İlla “Şunu alırsam şunu veririm, şunu verirsen bunu isterim' gibi bir mantıkla devlet yönetilmez" dedi. Erdoğan, "Bu olaylara karışan çevre duyarlılığı olan vatandaşlarımı tenzih ederim. Bir şeyi ısrarla söyledim, 'aşırı uçlar' dedim. Hatta bunlar içinde terör gruplarına karışanlar olduğunu söyledim." şeklinde konuştu.

Erdoğan, merakla beklenen Topçu Kışlası projesi konusunda ise daha "çevreci bir anlayış"la projeyi ele alacaklarını belirterek geri adım atılmayacağı mesajanı verdi. Erdoğan, "Yapmamız gereken hukuku korumaktır. İstanbul'un doğal güzelliğini de korumak gerekiyor" dedi.

Erdoğan ve Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid, ortak basın toplantısı yaptı. Başbakan Erdoğan Gezi parkı ile ilgili "Hiç bir hak hukuk dışı yollarla aranamaz" açıklamalarında bulundu.

İşte Erdoğan’ın açıklamaları:

“Bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum. Bildiğiniz gibi ABD büyükelçiliği'ne saldıranlar oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar.

Biz en çok ağaç dikmiş hükümetiz. Taksim projemiz tarihi kültürü bir arada toplayan bir projedir. İstanbul'da çok güzel bir ortam oluşturacaktır bu proje. Tarihi ve kültürel bilinci birleştirecek bir proje bu. Orada AKM'nin yer aldığı yerde büyük bir opera yapacağız, o da güçlü bir merkez olacak ve daha güzel bir hale getirmek için vatandaşlarımızın hep bebareber orada nezih bir ortamda gezme ve eğlenme fırsatı bulacaktır.

AK Parti çok büyük icraatlar yaptı. Hem Türkiye'de hem de İstanbul'da. Bu tür eylemler AK Parti'nin icraatlarına engel çıkarmak için yapılıyor.

Biz ne aldanan olacağız ne de aldatan olacağız. Bu gençleri orada bir yarışa sokmanın mantığı yoktur. Böyle bir mantıkla devlet yönetilemez. Topçu Kışlası orada var mı yok mu? Olmayan bir şey yapmıyoruz biz. Taksim'i biz aynı şekilde çevre duyarlılığı içerisinde düzenleyeceğiz. Kaldırım taşlarını sökerek kamu malına zarar vermektedirler. Halkın kullandığı durakların zarara uğratılmasının sorgulanması gerekiyor.

Yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. Sizler bizleri takip edemiyorsunuz tabii. Aşırı kullanılmış gazla alakalı ise, onunla ilgili üzüntümüzü dile getirdik. Bunları teyid etmemiz gerekiyor.

Hiç kimse istediğim yerde miting yapar, yakar yıkarım derseniz buna müsade edemeyiz. Biz AK Parti olarak kapatılma noktasına bile gelmiştik ancak hiçbir zaman halkımızı sokaklara dökmedik. Biz mücadelemizi demokratik olarak verdik.

Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız ama azınlığın çoğunluğuna tahakkümünü de kabul etmeyiz. İstanbul’un doğal güzelliğinin de korunması gerekiyor.”

 

HABERE YORUM KAT