1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Başbakan Olursam Suriyelileri Göndereceğim"
"Başbakan Olursam Suriyelileri Göndereceğim"

"Başbakan Olursam Suriyelileri Göndereceğim"

Kılıçdaroğlu "Suriyeli kardeşlerime diyeceğim ki, 'Bir milyon 700 bin kardeşim, git kardeşim, baba ocağına geri dön, sana her türlü yardımı yapacağız."

10 Şubat 2015 Salı 16:19A+A-

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "CHP’lilerin iktidarında Ortadoğu’ya barışı getireceğiz, Türkiye Cumhuriyeti olarak, ben de Başbakan olarak. Asla ve asla savaştan kavgadan yana olmayacağım. İnsanları silahlandırmadan yana olmayacağım. Suriye’ye de Irak’a da her tarafa barışı getireceğim Suriyeli kardeşlerime diyeceğim ki, 'Bir milyon 700 bin kardeşim, git kardeşim, baba ocağına geri dön, sana her türlü yardımı yapacağız.' Sana şu ana kadar 5,5 milyar dolar harcadık, helali hoş olsun. Ama CHP iktidarında 'Suriye’ye huzur geldi, git kardeşim kendi ülkende çalış' diyeceğiz" dedi.

İç güvenlik paketi

İç Güvenlik Paketini eleştiren ve vatandaşın direnme hakkının bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Direnme hakkı evrensel bir haktır. İnancımızda da vardır bu, zulme teslim olmak bizim kitabımızda yoktur. Vatandaşın direnme hakkı vardır. Bu yasa AB’de de aynı şekilde uygulanıyormuş, pes yani. AB yetkililerinin bu yasanın demokratik olmadığı yönünde açıklamaları var. Bir toplumu meşru müdafaa çizgisine çekerseniz, toplumunda meşru müdafaa hakkı doğar. Halkı kandırıyorlar, söylediklerinin tamamının cezası var zaten. Yüzünü kapatanın, molotof atanın Terörle Mücadele Yasasında zaten cezası var. Sen attın da biz engel mi olduk. Bunların hepsinin cezası var ama ortada Başbakan yok. Biz kendi ülkemizde birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Üçüncü sınıf demokrasi, baskı, şiddet istemiyoruz. Bizim derdimiz bu. Kendi ülkemizde huzur istiyoruz. Bırakmışsın bunların tamamını bir köşeye, ‘biz bu kanunu çıkartacağız’ diyorsun, çıkart bakalım ne olacak” ifadelerini kullandı.

İHA

HABERE YORUM KAT