1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan Erdoğan'dan Köşk Açıklaması
Başbakan Erdoğan'dan Köşk Açıklaması

Başbakan Erdoğan'dan Köşk Açıklaması

Başbakan Erdoğan, Köşk seçimleriyle ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül'ün yaptığı "Konuşuruz" değerlendirmesine katldığını; ancak kendileri için de üç dönem kuralı bulunduğunu hatırlatarak bu üç dönem kuralının değişmesi için taleplerin bulunduğunu

04 Nisan 2014 Cuma 12:09A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştiriyor. Erdoğan, Azerbaycan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Başbakan Erdoğan, Köşk seçimleriyle ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül'ün yaptığı "Konuşuruz" değerlendirmesine katldığını; ancak kendileri için de üç dönem kuralı bulunduğunu hatırlatarak bu üç dönem kuralının değişmesi için taleplerin bulunduğunu, bunun da ancak genel kurulda değişebileceğini ifade etti. Erdoğan, kendi düşüncesinin üç dönem kuralının uygulanmasından yana olduğun ancak partisinin karar vereceğini söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Üç dönem kuralıyla ilgili olarak, partiden tabandan kanaat belirtenler var. Bu konuyla ilgili kanaatimi belirttim. Bu konu biz partimizin kuruluşunda tüzüğümüze bunu uzun istişareler neticesinde koyduğumuz bir konudur. Bunun Türkiye’de inanıyorum ki bir karşılığı var. Bu kararı verecek olan partinin, bazı arkadaşlarım MYK diyor ama değil tüzük tadiliyle konu genel kurul işidir. Benim kanaatim üç dönemden yanadır. Üç dönemden sonra siyasi hayat bitmiyor."

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT