1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan Erdoğan Referandumu Hatırlattı
Başbakan Erdoğan Referandumu Hatırlattı

Başbakan Erdoğan Referandumu Hatırlattı

Başbakan Erdoğan: “12 Eylül Davası'na karşı çıkanlar şimdi müdahil olmak üzere sıraya girdiler!”

04 Nisan 2012 Çarşamba 14:28A+A-

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan süreç ile ilgili olarak, muhalefete tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan; "12 Eylül halk oylamasının hemen öncesinde ittifak halinde bize hakaret edenler bütün söylediklerini yuttular, şu anda mahçup bir eda ile mahkeme kapısında sıraya girdiler" dedi.

Başbakan; "Başkalarına idrak çağrısı yapıyorlardı, belli ki kendileri idrak etmiş. Günaydın!" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”12 Eylül halk oylaması öncesinde ittifak halinde bize muhalefet edenler, bize hakaret edenler, bizi yalan söylemekle itham edenler, tüm söylediklerini yuttular. Şu anda mahkeme kapısında sıraya girdiler. Şu anda salon dolu. Bunlar sadece bugün bize karşı değil, millete karşı da kendi tabanlarına karşı da mahcuplar.” dedi

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Yalan, doğrudan daha hızlı yol alıyor. Bundan sonra da milletimizle kurduğumuz muhabbeti idame ettirmek zorundayız. TBMM tarihi oturumlarından birini yaşadı. Kademeli eğitim AK Parti milletvekillerinin yoğun gayretiyle geçti. Biz 75 milyonun tamamının hükümetiyiz, partisiyiz. Herkese ulaşmak zorundayız.

CHP, gerek komisyonda, gerekse Meclis'te tahriklerde bulundu. Konuşmaktan dinlemeye fırsat bulmadılar. CHP, yasa çıktıktan sonra yalan yanlışla milleti etkilemeye çalışıyor. Gazete haberleri hiçbir zaman belge olamaz.

Milletimiz, 2 oydan birini AK Parti'ye vererek CHP'ye gereken dersi vermiştir. Teşkilatımızdaki bütün arkadaşlarımız bu konuyu vatandaşa doğru anlatmalı.

Ben inanıyorum ki bu millet, her şey unutulsa bile sırf ezana iade ettiği hürmetten dolayı Adnan Menderes'i ebediyen gönlünde ve hafızasında taşıyacaktır. Cuma günü TBMM'de tıpkı ezana hürmetin iadesi gibi Kuranı Kerim'in öğrenilmesine ve öğretilmesine de hürmet iade edilmiştir. Bu, kadirşinas millet eminim ki bizim yaptığımız bu güzel düzenlemeyi de inşallah ebediyen hayırla yad edecektir.

Millete gideceğiz hem onların hayır dualarını alacak, hem de eğer varsa zihinlerdeki soru işaretlerini ortadan kaldıracağız. Özellikle CHP seçmenine gideceğiz özellikle MHP, BDP seçmenine gideceğiz ve gerçekleri onlara açık açık anlatacağız. Oy verdikleri, gönül verdikleri partinin nasıl statükodan yana tavır aldığını, bizim ise nasıl bir kez daha milletten yana tavır koyduğumuzu onlara anlatacağız.

Geçen gün partilerinin ileri gelenlerinden biri Kur'an seçmeli ders oluyorsa Alevilik de seçmeli ders olsun diyor. Kur'an, Alevi kardeşlerimin kitabı değil mi? Buna cevap ver Kemal Efendi.

CHP, MHP ve BDP statüko kardeşliği yapıyor. Aynı kardeşliği bunlar 12 Eylül halk oylamasında da yaptı.

12 Eylül Davası'na karşı çıkanlar şimdi müdahil olmak üzere sıraya girdiler. Bugün bir kez daha anlaşılmıştır ki; AK Parti'nin yolu milletin yoludur, AK Parti milletle birlikte yürüyen bir partidir.

Biz bu milletin fertleri arasında asla bir ayrım yapmayacağız. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. CHP sadece komisyonu ve Genel Kurul'u terörize etmedi, sokaklara da çıkacağız dediler. 

CHP şu anda bu tür hadiseleri kışkırtıyor. CHP, Alevileri tahrik ediyor. Alevi kardeşlerimiz oyuna gelmesin. Bu tahriklere boyun eğmesin. Alevi vatandaşlarımız asla tedirgin olmasınlar. Biz asla ayrım yapmayacağız.

SİVAS DAVASI ve ZAMAN AŞIMI

Sivas Davası, 131 sanıktan sadece 7'si hakkında bu dava düştü. Ama CHP, bu olayın üzeri örtülmüş gibi gösteriyor. Başta Alevi vatandaşlarımız olmak üzere tahriklere gelenler var. Sivas hadisesi olduğunda iktidarda kim vardı? O dönemde iktidarda DYP ve SHP vardı. Şimdi Kılıçdaroğlu faturayı bize kesmeye çalışıyor. O dönemde AK Parti yoktu. Faturayı AK Parti'ye kesmek yüzsüzlüktür. Sivas'ı sorgulayacaksınız dönemin cumhurbaşkanı Demirel'den başlamanız gerekir.

NEVRUZ, BDP ve PKK

Biz Nevruz'un 21 Mart'tan önce kutlanmasına sıcak bakmadık. Bunlar bu işten nemalanıyor. BDP'nin genel başkanı bu işi çözmek için oturup konuşalım diyor. Sizin iradeniz var mı? Sizi Kandil, İmralı idare ediyor. 

Bitlis'te mağarada 15 kadın terörist, erken teröristler tarafından terk edildi. Çatışmayı o kadın teröristler yaptı. Terörle mücadele netice alan güvenlik güçlerimizi kutluyorum. Güvenlik güçlerimiz bu bayrak için mücadele veriyor.

Biz terör örgütü ile asla masaya oturmayız. Bizim muhatabımız terör örgütünden emir almayan siyasetçilerdir.

Yarın yeni teşvik paketini açıklayacağız. Güneydoğu'ya yatırımlarımız artarak devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT