1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Başbakan Erdoğan Gazze'ye Gidiyor
Başbakan Erdoğan Gazzeye Gidiyor

Başbakan Erdoğan Gazze'ye Gidiyor

Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye, ''Erdoğan'ın Gazze'yi çok yakında ziyaret edeceğini müjdeliyorum'' dedi.

23 Mart 2013 Cumartesi 01:25A+A-

Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in şehadetinin 9'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen anma programına katılan İsmail Heniye, Türkiye'nin İsrail karşısında zafer kazandığını vurguladı.

Heniye, Filistinlilere hitaben, daha fazla ayrıntı vermeden ''Bugün size,  Erdoğan'ın Gazze'yi çok yakında ziyaret edeceğini müjdeliyorum'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Halid Meşal'in telefonla görüştüğünü belirten Heniye, ''İsrail, Türkiye'ye verdiği sözü tutacak, inanıyorum ki Gazze ambargosu kalkacak'' ifadelerini kullandı.

Hamas: Türkiye, İsrail'e şartlarını dayatmayı başardı

Hamas Hareketi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin ''Bu, Türkiye için büyük bir başarı ve büyük bir zaferdir. Nitekim Türkiye, İsrail'e şartlarını dayatmayı başardı. Bu başarının arkasında Türkiye'nin sağlam duruşu ve kendine güveni var. Tüm bunlar tekrar gösteriyor ki siyonist düşmanlarımız güç ve kararlılık dilinden anlıyor'' ifadesi yer aldı.

 

Erdoğan, Nisan Ayında Gazze'ye Gidecek

İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi ve Türkiye’nin şartlarını kabul etmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Gazze’ye gideceğini belirten Başbakan Erdoğan ziyaretin tarih için de Nisan ayını gösterdi.

Eskişehir yolunda açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, ''Bu ay içerisinde, nisan ayı içerisinde benim bir Gazze ziyaretim olabilir. Temennim odur ki bu sürece aklıselim hakim olsun'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin ''Dikleşmeden, dik durarak bu noktaya getirdik. Süreç içerisindeki uygulamaları görelim. Uygulamalar sağlıklı yürüdükten sonra biz de bu uygulamalara olumlu katkı sağlarız'' şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum