1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Barzani: 'KYB Ve Goran Çözüme Hizmet Etmiyor'
Barzani: 'KYB Ve Goran Çözüme Hizmet Etmiyor'

Barzani: 'KYB Ve Goran Çözüme Hizmet Etmiyor'

Mesut Barzani liderliğindeki KDP, KYB ve Goran Hareketi arasında yapılan siyasi anlaşmanın mevcut krizlerin çözümüne hizmet etmediğini duyurdu.

20 Mayıs 2016 Cuma 01:53A+A-

Irak Kürdistan Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran (Değişim) Hareketi arasında yapılan siyasi anlaşmanın mevcut krizlerin çözümüne hizmet etmediğini duyurdu.

Barzani başkanlığında Erbil kentinde bir araya gelen KDP politbüro üyeleri, KYB ile Goran arasındaki anlaşmayı ele almak için basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

KDP'nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu toplantıda her iki parti arasında yapılan siyasi anlaşmanın ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, KDP'nin anlaşmaya ilişkin resmi tavrıyla ilgili, "KDP, başka tarafların karşıtlığını yapmak ve mevcut krizlerin büyütülmesi için değil aksine siyasi partiler arasında ve özellikle Kürdistan halkının çıkarları pahasına, güçler birliği ve ihtilafların ortadan kaldırılması için yapılan anlaşmaları normal karşılayıp, bu yönde görüş ve fikirlerini beyan etmiştir." ifadelerine yer verildi.

'Anlaşma mevcut kriz ve sorunların çözümüne hizmet etmiyor'

KYB ve Goran arasında önceki gün imzalanan siyasi anlaşmanın mevcut kriz ve sorunların çözümüne hizmet etmeyeceğine değinilen açıklamada, "KYB ve Goran Hareketi arasındaki anlaşma iç ihtilafları derinleştirme girişimi olup, kör düğüm haline gelen sorun ve krizlerin çözülmesine de hizmet etmiyor. Aksine anlaşma istenmeyen durumların yaşanabileceği bir yöne götürebilir. KYB'nin, Goran Hareketi'nden farklı bir görüşe sahip olmasının engellenmesi de karışıklık ve şiddeti artırabilir." uyarısında bulunuldu.

KDP'nin, KYB'nin Goran ile imzaladığı anlaşmadan habersiz olduğu belirtilen açıklamada, "KYB, Kürdistan'ın yönetilmesi konusunda KDP ile yaptığı stratejik anlaşma ve koalisyonun maddelerini hiçbir suretle gözden geçirmeden, KDP ile görüşmeden ve bilgilendirme yapmadan, KDP ile kendisi arasında siyasi sorun oluşturan bir parti ile anlaşmaya giderek kendini o sorunların ortağı yaptı. Tam tersine daha önce KYB, sorunun çözülmesi konusunda KDP'ye destek veriyordu." ifadesine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT