1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Barzani: Büyük Değişimler Kapıda
Barzani: Büyük Değişimler Kapıda

Barzani: Büyük Değişimler Kapıda

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kuzey Irak'taki Gülen okullarının faaliyetleri ve IŞİD'le nasıl mücadele edileceği konularında Ankara ile mutabakata vardıklarını söyledi. Barzani "Bölgede büyük değişimler kapıda" dedi.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 15:55A+A-

Barzani, Ankara ziyaretinin ikinci gününde IKBY'deki medya organlarıyla basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeler hakkında açıklamalar yaptı ve çok önemli olduğuna vurgu yaptı.  

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile çok önemli görüşmelerim oldu. Hepimiz çok hassas bir süreçten geçiyoruz ve önemli konuların ele alınması için iyi bir fırsattı. Aynı zamanda hükümet yetkililerini bir ay önce meydana gelen başarısız darbe girişimini sorunsuz bir şekilde atlatmalarından dolayı tekrar tebrik edip, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledim."

“Bölgede büyük değişimler kapıda”

Barzani, toplantının en önemli maddeleri arasında IŞİD ile mücadelenin yer aldığını söyledi. "Terör örgütü DAEŞ ile nasıl ortak mücadele edileceğine ilişkin anlaşmaya vardık. Çünkü bölgede büyük değişimler kapıda. Bu yüzden dayanışmanın ve yakınlaşmanın daha fazla olması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'deki barış sürecinin de masaya yatırıldığını dile getiren Barzani, "Türkiye'de barış süreci çok önemlidir ancak bunun için daha fazla çalışma ve zamana ihtiyaç var. Umutsuz değiliz ve girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Maalesef geçen süre zarfında kötü şeyler meydana geldi. Barış sürecinin bir gün tekrar başlamasını temenni ediyorum." dedi. 

Barzani, darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'yi de ziyaret etti. Görüşmenin diğer bir bölümünde ikili ticari, siyasi ve güvenlik ilişkilerinin geliştirilip güçlenmesinin yanı sıra Erbil-Bağdat arasındaki ilişkilerin de konuşulduğunu kaydetti. IKBY Başkanı Barzani, Türkiye'nin resmi daveti üzerine dün Ankara'ya gelmişti. 

'Gülen okullarının faaliyetleri'

Barzani, Gülen örgütüne ait okulların faaliyetleri konusunda da Türkiye ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Barzani, “Toplantı'da Gülen'e ait Kürdistan'daki okulların durumunu konuştuk. Orada eğitim alan öğrencilerin zarar görmeden sorunun çözülmesi konusunda anlaşmaya vardık." dedi. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

3 Yorum