1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bartın’dan Suriye’ye Giden Yardımlar Ulaştı
Bartın’dan Suriye’ye Giden Yardımlar Ulaştı

Bartın’dan Suriye’ye Giden Yardımlar Ulaştı

Bartın’dan mazlum Suriye halkı için toplanan yardımlar birkaç gün önce yola çıkmıştı.

05 Mart 2014 Çarşamba 18:21A+A-

İHH’nın tüm Türkiye’de organize ettiği  “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyasına katılım seferberliğiyle  Bartınlıların gönderdiği  “Acil İhtiyaç Malzemesi” tırı Suriye’ye ulaştı.

 Türkiye çapında düzenlenen yardım organizasyonu kapsamında Bartın’dan gönderilen ihtiyaç malzemeleri, İHH Kilis deposundan Bartın İHH görevlisi Aydın Güngör nezaretinde Suriye’ye geçecek olan İHH araçlarına nakil edildi. Naklin ardından Kilis’ten  ihtiyaç malzemesi yüklü araçlar Suriye’ye ulaştı.

 İHH İnsani Yardım Vakfınca “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında 23 Şubat ve 28 Şubat tarihleri arasında Suriye’de ihtiyaç sahipleri için 500 tırlık bir kampanya başlatılmıştı. 500 araçlık hedefle başlanılan bu kampanyaya Türkiye çapında 817 araç katıldı.

 Bartın İHH ekipleri de bu kampanyaya destek vermek amacıyla Bartın Valilik Binası önünden bir tırlık “Acil İhtiyaç Malzemesi” göndermişti. Bartın’dan dualarla gönderilen tır, İHH İnsani Yardım Vakfının Kilis’te ki deposundan Bartın İHH görevlisi Aydın Güngör gözleminde Suriye’ye geçecek olan İHH tırlarına yüklendi. Nakil işlemlerinin ardından Kilis’ten yola çıkan ihtiyaç maddeleri Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

 Bartın İHH Başkanı Selami Ünsal, konuyla ilgili sitemize özel açıklamasında: “26 Şubat Çarşamba günü Bartın’dan Suriyeli kardeşlerimiz için yola çıkan yardım TIR, Bartın’dan  görevlendirdiğimiz Aydın Güngör eşliğinde Suriyeli mazlumlara ulaştı. Bartın’dan yola çıkan araç da Kilis’teki Merkezi Yardım Depomuzdan Suriye’ye geçecek olan İHH araçlarına nakil edildi . Bartın İHH gönüllüleri olarak Bartınlı hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yine Suriyeli kardeşlerimiz için İHH Yardım TIR’ı 19 Mart Çarşamba günü öğleden önce Hasankadı, aynı gün öğleden sonra da Kozcağız’da olacak. 20 Mart Perşembe günü ise Bartın Valiliği önünden kalkacak olan diğer TIR’a yardımlarınızı bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

bartin-20140306-01.jpg

bartin-20140306-02.jpg

bartin-20140306-03.jpg

HABERE YORUM KAT