1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Bartın'da yüzlerce kişi Gazze için meydanlara indi
Bartın'da yüzlerce kişi Gazze için meydanlara indi

Bartın'da yüzlerce kişi Gazze için meydanlara indi

Bartın'da Filistin'e destek ve dayanışma gösterileri düzenlendi.

21 Ekim 2023 Cumartesi 23:26A+A-

Sivil İrade Platformu üyelerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki "Zulme Lanet, Filistin'e Destek" mitingi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Kudüs'ün özgürlüğü, ümmetin özgürlüğüdür" yazılı pankart asılan miting alanında, Filistin'e destek sloganları atıldı.

Aydın Kuloğlu yaptığı sunuş konuşmasın şunları vurguladı:

Kardeşlerim! Öncelikle sizi Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve beraketüh.

15 gündür, İşgalci İsrail Terör Örgütü Filistin'i bombalıyor. Çocuk, kadın, yaşlı demeden kardeşlerimizin katledildiği bir zulümle karşı karşıyayız. Yüzlerce kardeşimiz şehit oldu. Buradan tüm kalbimizle Siyonist ve İşgalci, terörist İsrail'i ve zulmünü lanetliyoruz.

Öncelikle bilinmelidir ki Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu şunu göstermiştir: Yenilmez, sarsılmaz, her şeyden haberdar olan, aksamaz planlara sahip İşgalci İsrail; kısıtlı imkanlarla, ambargo altındaki Müslümanların yaptığı bu başarılı operasyonla paniklemiş, korkmuş ve dehşete düşmüştür. Aksa Tufanı operasyonu, işgale rağmen direnmeyi ve teslim olmamayı bizlere öğretmiş, asıl olanın iman ve irade olduğunu göstermiştir.

Diğer yandan da dünya, Hamas'ın işgale gösterdiği direnişe karşı İsrail'in zulmünü meşrulaştırma çabası içerisindedir. Biz de soruyoruz: Müslümanlar her geçen gün ilerleyen işgale karşı ne yapacaklardı? Filistin'de işgal 75 yıldır sürüyor. İsrail'in sayısız zulmüne karşı devletler ve BM, kaç tane kınama yayınladı, ne sonucu oldu? Dünyada tek bir ülke dahi İsrail'e karşı somut bir şey yapamazken biz Filistinli Müslümanların işgal altında kısıtlı imkanlarla verdikleri izzetli mücadelelerini destekliyoruz. Bir tarafta işgalciler, bir tarafta işgale direnenler var. Böyle bir durumda işgalcilerin herhangi bir meşruiyeti söz konusu olamaz. Diyoruz ki: Siyonist İsrail yok olana kadar kardeşlerimizin yanında, işgalcilerin tam karşısındayız!

Direniş varsa umut da vardır. 75 yıllık işgal karşısında Müslümanlar direnişe ve mücadeleye devam ediyorlar. Allah'ın izni ve nusretiyle nice az topluluklar nice kalabalık topluluklara galip gelir. Onun izni dışında bir şey gerçekleşmez.

Şunu da biliyoruz ki onları Allah'ın çetin azabı cehennem, bizi ise ya şehadet ya zafer olmak üzere iki güzelden biri bekliyor. Bu inançla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Şunu söylemek istiyoruz ki : 

İsrail bir devlet değil, aksine işgalci bir terör örgütüdür. 

Şu anda Filistin'de yaptıkları ise bir "askeri operasyon ve hatta savaş" değil, katliam, işgal ve SOYKIRIM'dır. Ey Rabbimiz;  Lanetli İsrail kavmini, zillet üzere İSLAM beldelerinden def eyle.. İSLAMI, MUSLAMANLARI VE KUDÜSÜ HAKK VE ADALET ÜZERE MAMUR EYLE..

Platform sözcüsü Engin Üre konuşmasında, şahit oldukları zalimliği anlatacak kelimeler bulamadıklarını belirtti.

Üre, siyonistlerin ve destekçilerinin, yıllardır Filistin'de İslamiyet'e ait tüm izleri ortadan kaldırmayı düşündüklerini söyleyerek "Heyhat yanılmışız. Gördük ki siyonistler hastane, okul ve mabetleri bombalayarak aslında insanlığa ait tüm izleri de ortadan kaldırmaya çalışıyorlar." dedi.

Şimdi kulaktan kulağa ve dilden dile Filistin davasını tekrar anlatmanın, "unutanları ve uyuyanları uyandırma"nın zamanı olduğunu dile getiren Üre, "İnanıyoruz ki Kudüs-ü Şerif'e dört asırdan fazla hizmet etmekle müşerref olmuş milletimiz, Ömer bin Hattap'tan ve Selahattin Eyyubi'den aldığı bu emaneti, yine emin ellerde görene kadar huzur bulamayacaktır." ifadesini kullandı.

Üre, Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı.

İl Müftüsü Ömer Keskin ile Filistinli genç Laith Aldweikat'in de konuşma yaptığı miting, dua edilmesinin ardından sona erdi. Mitinge AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ve çok sayıda kişi katıldı.

whatsapp-image-2023-10-21-at-15-34-14.jpeg

whatsapp-image-2023-10-21-at-15-35-02.jpeg

whatsapp-image-2023-10-22-at-09-24-31.jpeg

whatsapp-image-2023-10-21-at-16-40-22.jpeg

Bartın Sivil İrade Platformu

BARTIN SOGEL *BARTIN ÖNCÜ SPOR KULÜBÜ *BEMBİRSEN *BEŞİR DERNEĞİ *BEYAZ HİLAL YETİMLERLE YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ*BÜRO  MEMUR-SEN *BİLGİ-DER*CİHANNÜMA *DİYANET -SEN*DİYANET VAKFI *EĞİTİM VAKFI *ENSAR VAKFI*MİLLİ SELÂMET DERNEĞİ *İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ*GÜL-DER *GÜLNİHAL *HAYRAT VAKFI* İHH*KIZILAY*MİLSEN*MÜSİAD*ÖNDER*ÖZGÜR-DER*SAĞLIK-DER SEMERKANT VAKZI*TÜGVA*UŞAKİ VAKF

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum