1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bartın'da maden ocağında patlama: 22 ölü
Bartın'da maden ocağında patlama: 22 ölü

Bartın'da maden ocağında patlama: 22 ölü

Bartın Amasra'da bir maden ocağında patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Koca, patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

15 Ekim 2022 Cumartesi 00:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Bartın'ın Amasra ilçesinde bir maden ocağında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken yaralı ve mahsur kalanları kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. 

Bartın Valisi Nurtaç Arslan son açıklamasında, "Eksi 300 kotta 44 kişi, eksi 350 kotta 5 işçi var" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Koca devamında da, "Yaralılardan 8’i yoğun bakımda, 4’ü serviste tedavi görüyor. 5 yaralı ise alanda kurulan Acil Müdahale Merkezinde. 2 Ambulans Uçak, yoğun bakımdaki hastalardan 1’ini Ankara’ya, 5’ini ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Yanık Merkezine ulaştırmak üzere harekete geçti" ifadelerine yer verdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum