1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bartın’da Fatih Altaylı’ya suç duyurusu
Bartın’da Fatih Altaylı’ya suç duyurusu

Bartın’da Fatih Altaylı’ya suç duyurusu

Gazze için duyarlılık gösteren insanlara dönük insanlık dışı sözleri sebebiyle Bartın’da Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

30 Aralık 2023 Cumartesi 12:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Bartın’da 23 Aralık Cumartesi günü geniş katılımla “Bartın Gazze ve Filistin için yürüyor” sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşten iki gün sonra gazeteci müsveddesi Fatih Altaylı yürüyüşlere katılanlar için “Ulan alçaklar ulan şerefsizler, ulan aşağılık herifler” ifadelerini kullanarak hakaretlerde bulunmuştu. Yürüyüşlerin yapıldığı Irak’ın kuzeyinde katil PKK’nın saldırılarını bahane eden Altaylı, “Bizim askerimizin Gazze kadar değeri yok mu, bi kez de onlar için bişey yapın” sözleriyle dezenformasyon üreten Youtube yayınında binlerce Müslüman'ı hedef almış, onuruna, manevi değerlerine dil uzatmıştı.

Bartınlı Müslümanlar bu ifadeler üzerine 29 Aralık Cuma günü, Bartın Adalet Sarayı önünde toplanarak Fatih Altaylı hakkında Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’na toplu suç duyurusunda bulundu. Sonrasında Bartın Sivil İrade Platformu’nun düzenliği basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına siyaset, Sivil Toplum Örgütü Yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Basın açıklamasını Sivil İrade Platformu adına Ramazan Fertan okudu. Basın açıklamasında şu konulara vurgu yapıldı;

“Fatih Altaylı seviye gözetmeksizin Müslüman halkımıza ağza alınmayacak sözler sarf etmiştir. Bundan dolayı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.”

“Altaylı’nın yalanlarına karşı Bartın’da ve Anadolu’daki her yürüyüşte PKK telin edilmiş, “Katil İsrail, Katil PKK” sloganları atılmıştır.”

“Katil PKK’nın finansörlüğünü yapan İsrail’e karşı yapılan bu yürüyüşler Fatih Altaylı’yı rahatsız etmiştir. Biz Müslümanlar olarak bugün ve daha sonra da, gerek Türkiye’de gerekse Dünya’da kim bir haksızlık ve mazlumiyet yaşıyorsa yine onlar için konuşacağız ve yürüyeceğiz, bunun için Altaylı ve benzerlerinden izin almayacağız, karşımıza kötü üslupla çıkarlarsa bugün olduğu gibi gerekli cevabı hukuk önünde vereceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT