1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Barış Terkoğlu ve Cumhuriyet Gazetesi yalana doymuyor!
Barış Terkoğlu ve Cumhuriyet Gazetesi yalana doymuyor!

Barış Terkoğlu ve Cumhuriyet Gazetesi yalana doymuyor!

Barış Terkoğlu ve Cumhuriyet, sistematik yalanlarla hukukçuları hedef almaya devam ediyor.

06 Ocak 2021 Çarşamba 19:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları Mustafa Doğan İnal ve Ahmet Özel hakkında kamuoyunda sistematik iftira ve yalanlara tanık olunuyor. Sol ve Kemalist çevreler ısrarlı biçimde bu kişiler hakkında kamuoyunu aldatmaya devam ediyor. Yakın dönemde çıkardıkları bir kitap üzerinden hukuka ve ahlaka aykırı bir kısım iddiaları kendilerine dayanak yapan Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, geçmişte FETÖ mensuplarının kumpas taktiklerini hatırlatan yöntemleri gazetecilik mesleği arkasına maskeleyerek sergilemeye devam ediyor.

En son olarak Barış Terkoğlu, uydurma delillere dayanan kitabının daha fazla satması için Cumhuriyet Gazetesi’nde “O Ses Kaydını Dinledim” başlıklı bir yazı kaleme aldı. İftira, hakaret ve usulsüz ortam dinlemelerini kendisine dayanak yapan Barış Terkoğlu’nun yazısına karşı usulüne uygun olarak; yasal yollardan “cevap ve düzeltme – tekzip” hakkını kullanmak üzere İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuran Mustafa Doğan İnal’ın talebi mahkemece reddedildi. Hukukçular mahkemenin yazının içeriğine dahi bakmaksızın maktu bir talebin reddi kararına imza attığını belirtiyor. Mahkeme köşe yazısını ifade hürriyeti ve basın özgürlüğü kapsamına alarak ve Mustafa Doğan İnal aleyhine karar veriyor. Oysa mahkeme köşe yazısının sadece başlık kısmına dahi bakmış olsaydı yasadışı ortam dinlemesini yayma suçunu fark edebilirdi. Nitekim maktu hazırlanan şablon bir mahkeme kararını tebliğ alan Cumhuriyet Gazetesi sevinç içerisinde konuyu manşetten veriyor.

Henüz karar kesinleşmemişken, tarafların itiraz hakkı da saklıyken “Mahkeme Hukuk Dersi Verdi” manşetlerini atan Cumhuriyet için, kendi lehlerine bir karar çıktığında yargıyı yere göğe sığdıramayan tavırları kayda değer.

 

Nitekim üst mahkemeye itiraz başvurusunu avukatı Ömer Faruk Karagüzel aracılığıyla yapan Mustafa Doğan İnal 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin vermiş olduğu kararın bozulmasını talep etti ve nihayetinde karar bozulmuş; mahkeme cevap ve düzeltmenin yayınlanmasına karar verdi. Sol çevrelerin müfteri tavrının tipik örneği olan bu hal üzere Cumhuriyet Gazetesi artık Mustafa Doğan İnal’ın cevap ve düzeltme metnini yayınlamak zorunda kalacak.

Mahkemenin verdiği karar aşağıdaki gibidir:

HABERE YORUM KAT