1. HABERLER

  2. HABER

  3. Barış Şarkısı Eşliğinde İşgal Ortaklığı Zirvesi
Barış Şarkısı Eşliğinde İşgal Ortaklığı Zirvesi

Barış Şarkısı Eşliğinde İşgal Ortaklığı Zirvesi

Antalya’daki NATO toplantısında Afganistan’da süregelen işgalin devamı konusunda mutabakat sağlandı. Vitrine ise işgal ortaklığı değil, birlikte söylenen şarkı taşındı!

15 Mayıs 2015 Cuma 19:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısında bölgesel ve küresel konularla birlikte asıl olarak Afganistan gündemdeydi.

Toplantıda ele alınan konular arasında “IŞİD terörü” ve Suriye meselesinin de ağırlıklı yer tuttuğu biliniyor. Ancak bu noktada Türkiye ile Batılı müttefiklerinin yaklaşımları farklılaşıyor. Türkiye bu iki konunun birbirinden ayrılamayacağını savunuyor. Oysa Batılı müttefiklerinin Suriye diye bir derdi yok ve sadece IŞİD’in nasıl bertaraf edileceği hususuna odaklanmış haldeler. Ve bunun için gerekirse Esed rejimiyle de işbirliğini çok uzak bir ihtimal olarak görmediklerini zaten değişik açıklamalarda ortaya koydular.

Mutabakata varılan konuların başında “Afganistan’da sürdürülen faaliyetlerin ‘Genişletilmiş Sürekli Ortaklık’ başlığı altında 2016 yılında da devam ettirilmesi” kararı bulunmakta. Bu süslü kavramsallaştırma işgal gerçeğini örtmeye yönelik bilinçli bir çabayı yansıtıyor. Ayrıca da Rusya’yı da konuya dahil etmeye, en azından dışlamamaya yönelik bir tercih içermekte.

İlginç olan şey ise, açıkça bir işgal zirvesi mahiyeti taşıyan bu toplantının tamamen magazinel bir tarzda gündeme taşınması.

Kamuoyu “bu Haçlı sürüsünün Afganistan’da ne işi var” diye düşünmeyecek, “Türkiye neden bu kirli güruhla suç ortaklığı yapıyor” diye sorgulamayacak, ya ne yapacak? Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunan Dışişleri Bakanıyla ele ele sahnede şarkı söylemesini gülümseyerek izleyecek!  “We are the world, we are the children ….” Aman ne kadar güzel, ne kadar sevimli! Haydi o detone sesinizle biraz daha yüksek sesle lütfen! 

HABERE YORUM KAT