1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Barış Değil Savaş İstiyorlarsa…
Barış Değil Savaş İstiyorlarsa…

Barış Değil Savaş İstiyorlarsa…

Tarafsızlık rolleri kesip yükseltilen ‘silahlar sussun’ çağrısının hiçbir anlamı ve faydası yok. Topluma karşı konumlanmış Kemalist devletin teamüllerini büyük oranda yıkan siyasal irade aynı pozisyondaki PKK’nın da üstesinden gelmeye mecburdur.

17 Mart 2016 Perşembe 01:55A+A-

Kenan Alpay’ın Yorumu:

Mevcut ideoloji, kadro, tarihsel arka plan, konum ve ilişkileriyle PKK’nın çözüm istemesi, barıştan yana tavır alması mümkün mü? Şu ya da bu sebeple PKK hesabına siyaset yapan, kalem oynatan, nutuk çeken, rol kesen her kim varsa gelişmeleri PKK’nın silahlı propaganda merkezli bir örgüt olduğunu gözlerden ırak tutarak değerlendirmekte ısrar ediyor. Mesele bu boyutuyla açık ve net bir aldatmacadan ibarettir. Farklı düzeylerde PKK’ylaparalel hareket edenler için bombalı silahlı saldırılardaki asıl muharrik unsur güya“Erdoğan’ın başkanlık projesine duyulan haklıöfke”ymiş.

Tarih lanse edildiği gibi PKK’nın son bir ayda Ankara’da üst üste patlattığı bombalı araçlarla tertiplediği katliamlarla başlamıyor. Kemalist devlet geleneğinin Kürt halkına karşı işlediği sistematik suçları unutmuyoruz elbette. Ancak aynı süreçte PKK’nın da nasıl bir cinayet şebekesi olarak çalıştığı da unutulamaz. Çünkü esas mesele devleti gayrı meşru siyaset ve şiddetten arındırmak olduğu kadar PKK’nın da silah, şiddet ve illegaliteden arındırılmasında odaklanıyordu. Türkiye’nin siyasi, iktisadi ve toplumsal açıdan güvenlik ve istikrara kavuşturulması ancak bu süreçlerle mümkündü.

Yazının Devamı >>>