1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Baradey Günah mı Çıkarıyor?
Baradey Günah mı Çıkarıyor?

Baradey Günah mı Çıkarıyor?

Mursi'ye yapılan askeri darbeye destek veren Baradey, önce ülkeyi terk etti, şimdi de 'darbe yaptık' itirafında bulundu.

02 Ekim 2013 Çarşamba 08:47A+A-

EMEL ÖZÇELİK | YENİ ŞAFAK

Mısır'daki darbeye destek veren Nobel ödüllü siyasetçi ve bilimadamı Muhammed El-Baradey, yaptıklarının hata olduğunu söyledi. Mısır'da Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El-Sisi'nin 3 Temmuz' tarihinde yaptığı darbeye destek veren Baradey, cuntanın kurduğu geçici hükümette cumhurbaşkanı yardımcısı ilan edilmişti.

VİYANA'YA GİTMİŞTİ

Daha sonra Genelkurmay Başkanı Sisi ve ordusu tarafından Mursi destekçilerine ve darbeye karşı çıkan sivil halka yönelik acımasız katliamlar sebebiyle Baradey görevinden istifa ederek, Avusturya-Viyana'ya gitti. Bu sebeple Mısır hükümetiyle arası açılan Baradey, Mısır hükümeti tarafından 'vatan haini, ajan' suçlamalarına maruz kalmıştı.

MÜBAREK İKTİDARDA!

Uluslararssı Atom Enerjisi Kururmu'nda (UAEK) uzun yıllar denetçi olarak çalışan ve bu çabalarından dolayı Nobel Ödülü'ne layık görülen Baradey, AB Dışişleri Bakanları'nın yaptığı bir toplantıya katılarak, 'Mısır'da yaşananlar bir darbedir' dedi. Mısır'daki oyunu önceden göremediğini söyleyen Baradey, gerçeği anlayınca görevinden istifa ettiğini söyledi. Baradey, Mısır'da hâla Hüsnü Mübarek yönetiminin sürdüğünü dile getirdi.

Mısır'daki darbecilere desteğini çeken eski cumhurbaşkanı yardımcısı Muhammed Baradey, cunta tarafından vatan haini ilan edildi. Mısır'ı terkeden Baradey, şimdi Avusturya'da.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum