1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Banyas ve Reyhanlı Katili Mihraç Ural'a Ödül
Banyas ve Reyhanlı Katili Mihraç Ural'a Ödül

Banyas ve Reyhanlı Katili Mihraç Ural'a Ödül

Reyhanlı ve Cilvegözü saldırıları sebebiyle aranan Banyas katili Mihraç Ural'a Esed yönetimi tarafından şükran belgesi verildi.

03 Şubat 2015 Salı 12:16A+A-

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013’te 52 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan sonra hakkında yakalama kararı çıkan THKP-C Acilciler lideri Mihraç Ural’a, Suriye Baas rejimi tarafından takdir ödülü ve şükran belgesi verildi.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre Esed yönetimi, Reyhanlı saldırısının zanlılarından ve Türkiye’de, 1980’lere doğru çok sayıda eylem gerçekleştiren ve 1980 yılında Adana’da tutulduğu cezaevinden firar ederek Suriye’ye kaçan THKP-C Acilciler Örgütü lideri Mihraç Ural'a ödül verdi.

Suriye Vatan Genel Sekreterliği’nin Takdir Ödülü ve Şükran Belgesi verdiği Ural, sosyal medyada ödülleri şu sözlerle değerlendirdi:

“Arka arkaya gelen bu takdirler ve şükran belgeleri bir kez daha Mukaveme Suriye’nin şehitlerle taçlanmış çabasını ve ölümsüz eserini göstermektedir. Mukaveme Suriye meydanda direnme gücünü, onur ve erdemle örülü siyasal-askeri mücadelesini, yüksek ahlak ve vicdani temsil yetisine de önemli bir göstergedir. Bu aynı zamanda Mukaveme Suriye'nin Suriye toplumunda bıraktığı derin izleri gösteren ölümsüz bir belgedir.”

Halen Türkiye tarafından aranan şahıs olan ve Lazkiye’de yaşayan Ural’ın, 2013 yılında 52 kişinin öldüğü Reyhanlı ve 14 kişinin öldüğü Cilvegözü saldırılarını planladığı belirtilirken, hakkında yakalama kararı da bulunuyor.

mihrac-ural-mukaveme-suriye-sukran-belgesi.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum