1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş’te Modi protestosu: 4 ölü
Bangladeş’te Modi protestosu: 4 ölü

Bangladeş’te Modi protestosu: 4 ölü

​​​​​​​Resmi ziyaret için Bangladeş’e giden Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi protesto eden göstericiler polisle çatıştı. Çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

29 Mart 2021 Pazartesi 00:37A+A-

Başkent Dakka'da protestoculara karşı uygulanan polis şiddetini kınamak için ülke çapında harekete geçen binlerce kişi, başkenti Chattogram'a bağlayan otoyolu trafiğe kapatarak çok sayıda aracı ateşe verdi.

Polis, protestocuları dağıtmak için gruba göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermilerle müdahale etti.

Bangladeş basınına göre ölü sayısı 14

Hefazat-e-İslam cemaati eş başkanı Azizul Haque Islamabadi, güvenlik güçleri tarafından 4 kişinin öldürüldüğünü, ülkenin çeşitli bölgelerindeki gösterilerde ise çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Ülke basınındaki haberlere göre, cuma günü başlayarak ülke çapına yayılan gösterilerde ölü sayısı 14'e, yaralı sayısı ise 100'e yükseldi.

Sosyal medya kısıtlaması getirildi

Başkent Dakka başta olmak üzere bazı vilayetlerde tren yolları ve kara yollarında ulaşım kesintiye uğrarken Facebook gibi bazı sosyal medya platformlarına kısıtlama getirildi.

İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan Kamal, gösterilerin devam etmesi durumunda sert tedbirlerin uygulamaya konacağı uyarısında bulundu.

Protestoların Bangladeş geneline yayılarak yeni şiddet olaylarının yaşanmasını engellemek için ülkenin farklı bölgelerinde Bangladeş Sınır Muhafızları (BGB) konuşlandırılmıştı.

İki günlük ziyaret sonrası Modi Hindistan’a döndü

Modi, Bangladeş'in bağımsızlığının 50'nci yıl dönümü kutlaması ile ülkenin kurucu lideri ve Başbakan Şeyh Hasina'nın babası Şeyh Muciburrahman'ın doğumunun 100'üncü yılı anısına düzenlenen program için cuma günü başkent Dakka'ya gelmişti.

Hindistan Başbakanı Modi, protestolara neden olan iki günlük ziyaretini tamamlayarak bugün ülkesine döndü.

HABERE YORUM KAT