1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş'te milyonlarca kişi "yeni yoksul" oldu!
Bangladeş'te milyonlarca kişi "yeni yoksul" oldu!

Bangladeş'te milyonlarca kişi "yeni yoksul" oldu!

​​​​​​​BM Aşırı Yoksullukla Mücadele ve İnsan Hakları Özel Raportörü Olivier De Schutter, iklim değişikliği, yüksek enflasyon ve Kovid-19 salgınının kalıcı etkileri nedeniyle Bangladeş'te milyonlarca kişinin "yeni yoksul"lar kervanına katıldığını bildirdi

30 Mayıs 2023 Salı 23:27A+A-

De Schutter, iklim değişikliği, yüksek enflasyon ve Kovid-19 salgınının kalıcı etkileri nedeniyle milyonlarca kişinin "yeni yoksul"lar kervanına katıldığı Bangladeş'te gelir eşitsizliklerinin azaltılması gerektiğini söyledi.

Dünya Bankası'nın Bangladeş'te 2000'de yüzde 34 olan "aşırı yoksulluk" oranının 2016'da yüzde 13'e düştüğüne ilişkin verilerine atıfta bulunan De Schutter, bu ilerlemenin, ülkedeki yoksulluğun bütün resminin tamamını göstermediğini belirtti.

Bangladeş'te "yeni yoksul" kategorisinin ortaya çıktığına dikkati çeken De Schutter, bu kategorideki ailelerin yoksulluk sınırının hemen üstünde olduğunu, birikimlerini kısıtladığını ve beklenmeyen iş kaybı veya hastane faturası gibi durumlarda yoksulluk sınırının altına düşebilecekleri uyarısında bulundu.

De Schutter, ülkedeki yüksek enflasyon oranlarının yanı sıra yüzde 8-9 artan yaşam maliyetlerinin de yeni yoksulların ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etti.

Enflasyon ve yaşam maliyetlerindeki artışın, yoksulları orantısız olarak etkilediğine işaret eden De Schutter, düşük gelirin ufalanarak yok olduğunu ve gıda güvensizliği ile borcun ortaya çıktığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT