1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş’te İdam Kararları Protesto Edildi
Bangladeş’te İdam Kararları Protesto Edildi

Bangladeş’te İdam Kararları Protesto Edildi

Bangladeş’in başkenti Dakka’da Cemaat-i İslami lideri Abdülkelam Azad’a verilen idam cezasını protesto eden gruplara polis müdahale etti. Çıkan çatışmalarda 8’i polis 80 kişi yaralandı.

30 Ocak 2013 Çarşamba 02:13A+A-

Bangladeş’te 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırılan Cemaat-i İslam Partisi üyesi Abdülkelam Azad hakkındaki karara tepki gösteren binlerce kişi sokaklarda polisle çatıştı. Başkent Dakka’da gösteriler sırasında çıkan olaylarda 20’si polis olmak üzere en az 80 kişi yaralandı.

Protesto gösterileri sırasında polis çok sayıda eylemciyi de gözaltına alırken, şehir merkezine çıkan yollar kapatıldı. Dakka Polis ofisinden Ebul Hüseyin, polise ateş açıldığını ve gösterilerde çok sayıda aracın da ateşe verildiğini kaydetti. Benzer protestoların güneydoğudaki Rajşahi ve kuzeydeki Çittagong şehirlerinde de patlak verdiği bildirildi. Gösterici grup, 1971’deki Bangladeş Bağımsızlık Savaşı sırasında Pakistan’la işbirliği yapmakla suçlanan liderlerinin yargılandığı davanın durdurulmasını talep ediyor. Ülkede mahkeme, bu ay içerisinde Cemaat-i İslami Partisi üyesi Abdülkelam Azad’ı 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırmıştı. Bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ordusu tarafından işlenen katliamlara destek vermekle suçlanan Cemaat-i İslami Partisi ise suçlamaların siyasi amaçlı olduğunu ileri sürüyor. Uluslararası insan hakları kuruluşları, Bangladeş’te kurulan mahkemeyi eleştiriyor. New York merkezli İnsan Hakları İzleme örgütü, bir savunma şahidinin mahkeme kapısında aniden ortadan kaybolduğunu belirterek, eleştiride bulundu. (Yeni Akit)

 

HABERE YORUM KAT