1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeşli Siyasetçiye Kırmızı Bülten
Bangladeşli Siyasetçiye Kırmızı Bülten

Bangladeşli Siyasetçiye Kırmızı Bülten

INTERPOL, Bangladeşli siyasetçi Jabbar hakkında kırmızı bülten çıkardı.

16 Nisan 2015 Perşembe 23:12A+A-

Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), Bangladeş'in istemi üzerine, siyasetçi Abdul Jabbar hakkında kırmızı bülten yayımladı.

Lyon merkezli teşkilatın resmi internet sitesinde yayımlanan kararda, Bangladeş vatandaşı olan Abdul Jabbar için, "suça teşvik ve yardım, yağmalama, kundakçılık, cinayet ve sürgüne gönderme cürümlerinin işlenmesini kolaylaştırma" suçlarından kırmızı bülten çıkarıldığı belirtildi.

Jabbar, Bangladeş'te yargılandığı mahkemede, 1971 yılında 3 milyon kişinin hayatını kaybettiği bağımsızlık savaşında işlediği iddia edilen savaş suçlarından idam cezasına mahkum edilmişti.

INTERPOL kararında, 82 yaşındaki Jabbar'ın bir fotoğrafına da yer verildi.

Bangladeş'te Jatiya Partisi'nin önemli isimlerinden olan Jabbar, en son Cemaat-i İslami Partisi ile koalisyon kuran Milliyetçi Parti'ye geçmişti.

INTERPOL, Milliyetçi Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı 47 yaşındaki Tarık Rahman hakkında da kırmızı bülten yayımladı. Rahman, 2004 yılında Daka'da meydana gelen ve 22 kişinin öldüğü bombalı saldırının gerçekleştirilmesine yardım etmekle suçlanıyor.

Bangladeş'te 12 Nisan'da Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman idam edilmişti. Ülkede 2013 yılından bu yana verilen idam cezaları, hükümet karşıtı gösterilerin düzenlenmesine neden oldu.

(AA)

HABERE YORUM KAT