1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş Dışişleri Bakanı Mahmud: "Myanmar'daki şiddetin yükünü artık kaldıramayız"
Bangladeş Dışişleri Bakanı Mahmud: "Myanmar'daki şiddetin yükünü artık kaldıramayız"

Bangladeş Dışişleri Bakanı Mahmud: "Myanmar'daki şiddetin yükünü artık kaldıramayız"

Bangladeş Dışişleri Bakanı Muhammad Hasan Mahmud, Myanmar'da askeri yönetim ile cunta karşıtı silahlı gruplar arasındaki çatışmalara ilişkin "Myanmar'daki şiddetin yükünü artık kaldıramayız." dedi.v

07 Şubat 2024 Çarşamba 15:34A+A-

Mahmud, Myanmar'daki çatışmalara ve bu ülkeden atılan havan mermisinin Bangladeş'te 2 kişinin ölümüne neden olmasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Ülkesinin "Myanmar'daki şiddetin yükünü daha fazla kaldıramayacağını" vurgulayan Mahmud, halihazırda 1 milyondan fazla Arakanlı Müslümana ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.

Mahmud, son günlerde çatışmalardan kaçıp Bangladeş'e sığınan Myanmarlı polis, asker ve diğer kurumlardan gelen kişilere dair "Daha fazla Myanmarlının ağırlığını taşıyamayız." ifadesini kullandı.

Bakan Mahmud, Myanmar'dan atılan havan mermisinin Bangladeş'te 2 kişinin ölümüne yol açmasının ardından Myanmar'ın Dakka Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığına çağırılmasına ilişkin de "Endişelerimizi dile getirdik, ancak bunun oradaki durumu iyileştirip iyileştirmeyeceğinden emin değilim." diye konuştu.

Öte yandan Bangladeş Sınır Muhafızları, Arakanlı Müslümanların artık ülkeye alınmayacağını duyurdu ve 65 Arakanlı Müslümanı taşıyan bir teknenin sınır bölgesinden geri gönderildiğini açıkladı.

Dakka Üniversitesinden Uluslararası İlişkiler profesörü Delwar Hossain de Myanmar'da yaşanan olaylara ilişkin "sınırdaki şiddetin daha da tırmanması" ihtimaline işaret ederek, "yüzlerce sınır muhafızının görev yerlerini terk ederek Bangladeş'e kaçması gibi eşi benzeri görülmemiş bir olayın" durumun ciddiyetini gösterdiğini" vurguladı.

Myanmar'dan Bangladeş'e sığınanlar

Myanmar'da askeri yönetim ile cunta karşıtı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle son üç günde sınırdan çoğu polis ve asker olmak 264 kişi Bangladeş'e sığınmıştı.

Myanmar'dan atılan bir havan mermisi de Bangladeş'te 2 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Bunun üzerine Bangladeş, Myanmar'ın Dakka Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı.

HABERE YORUM KAT