1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bakanlık 'Kabataş'a Müdahil Olacak
Bakanlık 'Kabataş'a Müdahil Olacak

Bakanlık 'Kabataş'a Müdahil Olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Zehra Develioğlu hakkında açılacak davaya müdahil olacağını bildirdi.

18 Şubat 2014 Salı 01:35A+A-

Kadın ve çocukların her türlü şiddete karşı korunmasının bakanlığın görevlerinden olduğu vurgulanan açıklamada, bakanlık adına söz konusu soruşturmaya ilişkin açılacak davaya müdahil olarak katılınacağı bildirildi.

Gezi Parkı gösterilerinin yaşandığı Haziran ayında Kabataş'ta yaşanan olay, bazı kamera görüntülerinin geçen hafta ortaya çıkmasıyla yeniden gündeme gelmişti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam görüntülere ilişkin, "Hanımefendinin beyanları ortada. Kendisi olayın hemen akabinde adli tıp raporu almış durumda, darpedildiğine dair. Bana göre olay ortada" demişti.

Develioğlu, üstleri çıplak elleri eldivenli 80-100 kişilik bir grup tarafından darp edildiğini, yanındaki altı aylık bebeğinin arabasına zarar verildiğini belirtmişti. Develioğlu, yere düşürüldükten sonra Gezi Parkı eylemcisi olduğunu söylediği bu grubun, üstüne idrarını yaptığını söylemişti.

O dönem saldırıyı kınayıp Zehra Develioğlu’na destek veren gazeteciler İsmet Berkan, Balçiçek İlter, Rasim Ozan Kütahyalı ile Develioğlu hakkında da "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

'Gezi Parkı eylemcileri' adına dört sayfalık suç duyurusunda bulunan avukat Faruk Emre Akı, eylemcilere iftira atıldığını savundu.

HABERE YORUM KAT